08
juli
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Groeiend aandeel Mercedes-Benz Actros in wagenpark Van Loo

Het transport- en overslagbedrijf Van Loo uit Kerkrade heeft de afgelopen maanden flink geinvesteerd in zijn wagenpark. Met de investering in 50 nieuwe trucks wordt over een periode van één jaar een derde van het wagenpark vernieuwd. Alle nieuwe vrachtwagens zijn van het type Actros en worden geleverd door Mercedes-Benz dealer Smeets uit Heerlen.

Van Loo Internationale Transporten

Het rode wagenpark van Van Loo uit Kerkrade is een vertrouwde verschijning in straatbeeld van Duitsland, België, Luxemburg en het noorden van Frankrijk. Het bedrijf heeft klanten in de sectoren automotive, staal, food en chemie. Daarnaast biedt Van Loo veel toegevoegde waarde op het gebied van opslag, handling en aanvullende logistiekedienstverlening. Voor het transport wordt gebruik gemaakt van 150 bedrijfswagens.

Goede relatie met de dealer

Enkele jaren geleden deed Mercedes-Benz zijn intrede in de vloot van Van Loo na constructieve gesprekken met bedrijfswagendealer Smeets in Heerlen. Van Loo gaat naar eigen zeggen door het vuur voor haar klanten en verlangt hetzelfde van haar toeleveranciers. Het feit dat het aandeel Mercedes-Benz in het wagenpark dit jaar op één derde komt, onderschrijft de goede samenwerking met de dealer en de tevredenheid over de Actros. Van de vijftig Actros trucks worden de komende maanden de laatste afgeleverd. De vrachtwagens zijn van het type 1844 LLS, 1848 LS en 2546 L. De eerste ervaringen met de Actrossen zijn goed en zij scoren met een gemiddelde van 27 liter op 100 kilometer een prima brandstofverbruik. Alle nieuwe trucks zijn voorzien van het Aerodynamica Plus Pakket dat met behulp van spoilers, fenders en sideskirts de luchtweerstand nog beter langs de combinatie geleidt. De automatische transmissie “Mercedes PowerShift” levert ook een belangrijke bijdrage aan dit gunstige verbruik en zorgt daarnaast voor een uitstekend rijcomfort. Van Loo houdt sterk rekening met de wensen van de chauffeur. Daarom wordt de Actros van Van Loo standaard uitgerust met een Megaspacecabine en het Super Drivers Line Pakket. Hierin zijn onder meer een houten dashboard, koelbox, cd box en ambiënteverlichting opgenomen.

Bijzondere test-Actros

Voor een test is één van de trekkers voorzien van alle veiligheidsopties en het voertuigmanagementsyteem FleetBoard. Deze 1848 LS is voorzien van het veiligheidspakket dat Mercedes-Benz af fabriek levert. Hierin zijn onder andere een retarder, Telligent ESP, chauffeursairbag, Active Brake Assist, Telligent Spoorassistent en Telligent Afstandsregeling opgenomen. Het Mercedes-Benz Active Brake Assist is een noodremsysteem dat zelfstandig een noodstop maakt bij een dreigende botsing. De Telligent Spoorassistent zorgt ervoor dat bij het afwijken van de rijbaan de chauffeur door middel van een geluidssignaal gewaarschuwd wordt. Met de Telligent Afstandsregeling wordt een langzaam rijdende voorligger tijdig gesignaleerd en de snelheid automatisch aan de verkeerssituatie aangepast.

Van Loo houdt de testresultaten goed in de gaten, net als het brandstofverbruik. Deze Actros is namelijk ook uitgerust met FleetBoard Voertuigmanagement, het telematicasysteem van Mercedes-Benz waarmee gegevens als het aantal gereden kilometers, de verbruikscijfers en het rijgedrag van de chauffeur in één oogopslag geanalyseerd kunnen worden.