11
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Grote belangstelling voor campagne ‘Vito tankt gratis’

Deze week is Mercedes-Benz een opvallende promotiecampagne voor de Vito bestelwagen gestart. Wie besluit de komende maand een Vito aan te schaffen, kan rekenen op een extra tankpas met een tegoed van € 500. Mercedes-Benz Nederland heeft hiervoor groots uitgepakt met een promotieteam en diverse billboards.

Vito tankt gratis

De Multi Tank Card tankpas met een tegoed van € 500 is weggelegd voor wie in de actieperiode van 1 t/m 30 april een Vito aanschaft. Dat betekent dat er in het eerste jaar veel gratis kilometers gereden kunnen worden. Om deze actie onder de aandacht te brengen, heeft Mercedes-Benz gekozen voor een opvallende aanpak.

Het Vito promotieteam

De Vito campagne wordt op een bijzondere manier gecommuniceerd. Naast radiospots op de meeste nationale zenders en internetbanners op ondernemerswebsites trekt het ‘Vito tankt gratis’-promotieteam de nodige aandacht. Het team bezoekt de grotere benzinestations langs de drukste snelwegen. Tussen 06.00 en 10.00 uur helpen de dames van het team bestelwagenrijders met tanken en voeren een complete serviceactie uit. Hierbij wordt de voorruit schoongemaakt en de banden op spanning gebracht. ‘In ruil’ daarvoor plakken de dames een speciale actiesticker met website achterop de bestelwagen. Daarmee maken ook deze berijders kans op een brandstofpas met een tegoed van € 500. De eerste reacties zijn logischerwijs zeer enthousiast.

Mega billboard als tankzuil

Nog opvallender is de billboardcampagne waarbij de reclamezuil wordt aangekleed als een tankzuil, compleet met een brandstof-tankpistool. Op één van de meest filegevoelige locaties van ons land, aan de A27 bij Gorinchem, trekt deze reusachtige tankzuil de komende twee weken de aandacht van de dagelijkse stroom passanten. Daarna wordt de uiting naar de A10 verplaatst. Op tien andere strategische locaties in het land zijn grote billboards zonder slang geplaatst. Deze originele reclameaanpak is nog niet eerder in Nederland toegepast en Mercedes-Benz is dan ook bijzonder trots op deze primeur.

Mercedes-Benz Vito

De populaire Mercedes-Benz Vito is leverbaar in diverse uitvoeringen waardoor deze geheel naar eigen wens en inzet te configureren is. Zo is de bestelwagen in meerdere wielbases en carrosserielengten leverbaar, zowel als gesloten bestelwagen, combi en als dubbelcabine. Succesfactoren van de Vito zijn het stijlvolle design en de gunstige aanschafprijs. De Vito Functional is al leverbaar vanaf € 16.200.