04
november
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Gunstig brandstofverbruik Actros doorslaggevend: Twee Mercedes-Benz Actros trekkers voor Duijghuijzen

Afgelopen maand zijn door Duijghuijzen uit Beuningen twee Actros trekkers van het type 1841 LS met Megaspace-cabine in gebruik genomen. Hiermee heeft
Mercedes-Benz de kans gekregen om de hooggespannen verwachtingen op het gebied van brandstofverbruik waar te maken. Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink uit Nijmegen verzorgde deze aflevering.

De twee nieuwe Actros 1841 LS trekkers van Duijghijzen zullen voornamelijk worden ingezet voor de distributie van de producten in Duitsland. Het belangrijkste argument om voor Mercedes-Benz te kiezen, is de goede berichtgeving rondom het brandstofverbruik van de Actros. De twee trekkers werden geleverd met een zuinige en schone EEV-motor waarmee de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast speelde de stoere uitstraling van de Actroseen rol en die wordt nog eens versterkt door de fraaie kleurstelling. Zelfs het chassis en de brandstoftanks zijn meegespoten in de huisstijl van Duijghuijzen. Naar verwachting zullen de twee Mercedes-Benz trucks ieder zo’n 140.000 kilometer per jaar afleggen. Gedurende de ritten kunnen de chauffeurs op veel comfort rekenen dankzij de Megaspace-cabine. De riante binnenafmetingen, de vlakke cabinevloer en talloze opbergruimtes zullen ongetwijfeld goed in de smaak vallen. Aan de 300 kW (410 pk) sterke krachtbron is de volautomatische Mercedes PowerShift automaat gekoppeld die naast meer comfort ook een bijdrage levert aan het zuinige verbruik.

Duijghuijzen

Duijghuijzen Internationale Expediteurs uit Beuningen is al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw actief in verschillende logistieke diensten. Waar men zich vroeger nog vooral toelegde op het vervoer van vee en stenen, bestaat tegenwoordig uit het transport van sanitair en bouwmaterialen. Voor de fijnmazige distributie binnen de Benelux en Duitsland heeft het bedrijf een wagenpark van twintig trekkende eenheden. Daarnaast wordt er regelmatig gebruik gemaakt van charters die de producten vanuit het buitenland naar Beuningen transporteren. Duijghuijzen verzorgt ook aanvullende logistieke diensten voor haar klanten waaronder opslag en warehousing.