12
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Gunstig brandstofverbruik overtuigt Olaf Hellemons van nieuwe Actros

Eigen rijder Olaf Hellemons uit Roosendaal schafte onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS StreamSpace aan. Dit is de vijfde keer op rij dat Olaf kiest voor Mercedes-Benz. Een Fuel Duel Euro 6 demotruck van Sturm Auto overtuigde hem van de kwaliteiten van de nieuwe Actros. 

Actros 1842 LS StreamSpace

Eigen rijder Olaf Hellemons nam een nieuwe Actros 1842 LS met StreamSpace-cabine gekocht. Hij geeft aan voor de vijfde maal te kiezen voor Mercedes-Benz vanwege zijn goede relatie met bedrijfswagendealer Sturm Auto Roosendaal en vanwege de kwaliteit van de truck, degelijkheid en de test met de Fuel Duel Euro 6. De ondernemer is zeer tevreden over de verbruikscijfers en het comfort van zijn nieuwe truck. Hellemons: “De Actros Euro 6 is niet alleen zuinig, het is ook een zeer compleet voertuig. Als ondernemer kijk ik natuurlijk naar de kosten, maar als chauffeur weer meer naar de dagelijkse inzet. Vanuit beide invalshoeken overtrof de Actros mijn verwachtingen. Dus na een week met de Actros Fuel Duel te hebben gereden, heb ik ook een nieuwe Actros gekocht.”

Mercedes-Benz Fuel Duel Euro 6

Mercedes-Benz heeft zijn Fuel Duel zuinigheidsoffensief uit 2010 een vervolg gegeven met de nieuwe Actros met Euro 6-motor. Net als de voorgaande editie, wordt de nieuwe Actros in de eigen praktijk van transportbedrijven getest. Daarbij is het uitgangspunt om de Total Cost of Ownership (kilometerkostprijs) over de gehele looptijd van de truck te calculeren en af te zetten tegen andere truckmerken in het wagenpark van de transporteur. Om het rendement van logistieke dienstverleners te vergroten, is de Actros nog zuiniger dan zijn voorganger. www.fuelduel.nl.