07
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Harry de Hoog kiest voor nieuwe Mercedes-Benz Actros

  • Harry de Hoog maakt overstap naar Mercedes-Benz

  • Eigenaar Roy de Hoog zeer te spreken over de nieuwe Actros

Palletbedrijf Harry de Hoog uit Bleiswijk nam recent een nieuwe Actros 1842 Lowliner in gebruik voor het transport van pallets. Onder andere de standaard drie jaar garantie op de aandrijflijn gaf eigenaar Roy de Hoog het vertrouwen om de overstap naar Mercedes-Benz te maken. De truck werd geleverd door bedrijfswagendealer Hogenbirk. 

Actros 1842 Lowliner Combi 

De nieuwe Actros 1842 Lowliner bakwagen is uitgerust met Euro 6-motor en de 2,5 meter brede uitvoering van de StreamSpace-cabine. Voor extra uitstraling is de zilver metallic truck voorzien van luchthoorns en chromen wieldoppen. De Actros met 7,20 meter lange bak wordt ingezet voor het transport van pallets met een wipkar van 8,40 meter. Met de nieuwe Actros Combi kunnen per rit 819 europallets vervoerd worden. De truck wordt vooral regionaal ingezet. 

De keuze voor Mercedes-Benz 

De nieuwe Actros is aangeschaft ter vervanging van een bakwagen van een ander merk. Roy de Hoog: “Er stond bijna een miljoen kilometer op de teller daarom ben ik mij gaan oriënteren op twee nieuwe merken, waaronder Mercedes-Benz.” Na constructieve gesprekken met de dealer koos Roy de Hoog voor Mercedes-Benz vanwege de royale standaarduitrusting en de standaard drie jaar garantie op de aandrijflijn. Ook geeft De Hoog aan het design van de nieuwe Actros aantrekkelijk te vinden en heeft hij hoge verwachtingen van het brandstofverbruik. Met enige regelmaat zit Roy de Hoog zelf achter het stuur van de nieuwe Actros. Over het rijgedrag is hij zeer te spreken: “De stoel zit comfortabel, de Actros rijdt goed en in de cabine zit alles binnen handbereik. De automaat is een verademing en de EcoRoll-modus, waarbij de motor in neutraal wordt gezet, gaat een aanzienlijk verschil maken in de brandstofkosten.” 

Harry de Hoog 

Palletbedrijf Harry de Hoog werd in 1987 gestart door de vader van de huidige eigenaar, Roy de Hoog. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan uit het inkopen, sorteren, repareren, verkopen en transporteren van pallets. Roy de Hoog is samen met een vaste chauffeur werkzaam bij het bedrijf.