20
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Hybride Fuso Canter voor Clean Mat

  • Fuso Canter Eco Hybrid met huisvuilopbouw

  • Keuze voor Fuso vanwege optimale inzetbaarheid in stedelijke gebieden

Bedrijfswagenverhuurdbedrijf Clean Mat nam recentelijk een Fuso 7C15 Eco Hybrid in gebruik. De Fuso werd door Mercedes-Benz / Fuso dealer Wensink Zwolle geleverd en is door Geesinknorba opgebouwd tot huisvuilauto. Het is de tweede Canter Eco Hybrid in het wagenpark van Clean Mat in gebruik neemt.

Fuso Canter 7C15 Eco Hybrid

De Fuso Canter 7C15 Eco Hybrid is voorzien van de Geesink 7m3 GPM mini. Het voertuig is om meerdere redenen optimaal inzetbaar in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Zo maakt de combinatie van de hybride aandrijving en het start/stopsysteem het mogelijk om met de Canter Eco Hybrid brandstofbesparingen en een daarmee samenhangende uitstootvermindering tot 30% te realiseren. Energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de duurzame 2 kWh lithium-ion batterij. Op deze accu geeft de fabrikant standaard 10 jaar garantie . Met deze energie assisteert de elektrische motor, met een vermogen van 40 kW/200 Nm, de 3-liter dieselmotor bij het optrekken. In het bijzonder voor stadstransport met veel stops zorgt deze wisselwerking tussen beide motoren in combinatie met de start/stop-functie voor een aanzienlijk besparingspotentieel. Naast een lage uitstoot, maken ook de compacte afmetingen en een kleine draaicirkel (13,8m) de truck zeer geschikt voor de stad. Zeker omdat het chassis van de hybride Canter, ondanks de compacte afmetingen, een hoge laadcapaciteit heeft. Verder maakt de motor van de truck minder geluid, waardoor de Canter goed inzetbaar is in buitengebieden als parken, sportvelden en binnensteden.

Duonic transmissie

De ecohybride Fuso Canter wordt standaard geleverd met de Duonic automatische versnellingsbak. Deze automaat is voorzien van een dubbele plaatkoppeling en is daardoor uniek in de bedrijfswagenmarkt. Deze bak maakt het mogelijk om met stationair gas zonder schokken te manoeuvreren. Dit kan van belang zijn in het langzame stadsverkeer of bij het laden en lossen.

Tweede Canter voor Clean Mat

Clean Mat Groep is de grootste specialist in Europa voor de verhuur van reinigingsvoertuigen en overige bedrijfswagens. Het bedrijf nam vorig jaar ook al een Fuso Canter 7C15 Eco Hybrid in gebruik, die inmiddels wordt ingezet bij diverse klanten. Ook de nieuwe Eco Hybrid word al bij verschillende geïnteresseerde partijen als pilot ingezet.