06
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jac van Delft wint eerste chauffeurscompetitie van Mercedes-Benz Fuel Duel

Jac van Delft, chauffeur bij Jan de Rijk Logistics in Roosendaal, is de eerste winnaar van de Fuel Duel chauffeurscompetitie. Met de Fuel Duel daagt Mercedes-Benz transportbedrijven en hun chauffeurs uit om zo veel mogelijk brandstof te besparen met de Actros. Iedere maand wordt de chauffeur die het meeste besparing met de Actros heeft gehaald in het zonnetje gezet. Jac van Delft reed in de maand oktober zuiniger dan wie dan ook en ontving daarom afgelopen week uit handen van Mercedes-Benz dealer Sturm Auto B.V. / Marleen van Stee-Konijnendijk een trofee en tweehonderd groene Fuel Duel tompoucen voor het hele bedrijf.

Zuinig is rendabel

Sinds augustus biedt Mercedes-Benz transportondernemers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe zuinig de Actros is. De Actros heeft in verschillende onafhankelijke tests bewezen de zuinigste truck in zijn klasse te zijn. Daarmee verdiende de Mercedes-Benz truck zelfs een plek in het Guinness World Records Book 2010. Gedurende een inzetperiode van twee á drie weken wordt het brandstofverbruik van de Actros bekeken en vergeleken met de ander trucks in het wagenpark. Het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard Voertuigmanangement, dat standaard op iedere Actros wordt geleverd, levert de bewijsvoering met gedetailleerde gegevens over het brandstofverbruik en de rijstijl van de chauffeur. Een besparing van 1% levert op jaarbasis al snel € 500,- op. Winnaar van de Fuel Duel chauffeurscompetitie Jac van Delft bleek na analyse het meeste brandstof van alle chauffeurs in de maand oktober te hebben bespaard. Daarmee verdiende Jac niet alleen een fraaie trofee, maar ook een doos met tweehonderd smakelijke tompoucen die hij kon delen met zijn collega’s van Jan de Rijk Logistics.

Chauffeurs zijn bepalend

Wanneer een bedrijf deelneemt aan de Mercedes-Benz Fuel Duel, krijgt de chauffeur bij de aflevering van de Actros een uitvoerige instructie van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. De inzet, maar zeker ook het rijgedrag van de chauffeur is bijzonder bepalend voor het brandstofverbruik. Naast praktische tips om een anticiperende rijstijl te bevorderen, krijgt de chauffeur ook uitgebreide informatie over de technische mogelijkheden van de Actros. Een optimale benutting van de vrachtwagen draagt bij aan een efficiënte inzet en het minimaliseren van het brandstofverbruik. Naast het brandstofverbruik levert zuinig rijden ook een forse CO2 reductie op. Mercedes-Benz hecht veel waarde aan enthousiaste chauffeurs die de Fuel Duel tot een succes willen maken. Met de Fuel Duel chauffeurscompetitie wordt het zuinig rijden nog eens extra gestimuleerd.