15
januari
2021
|
11:32
Europe/Amsterdam

Klaar voor de rit: verkoop Actros F en Edition 2 gestart.

  • Twee nieuwe modellen in de Actros range vanaf nu te bestellen
  • Actros F afgestemd op functionaliteit binnen het DNA van Mercedes-Benz Trucks
  • Gelimiteerde Actros Edition 2 met veel extra opties en pakketten voor een premium beleving op de weg

Zowel de nieuwe Actros F, als de gelimiteerde Edition 2 zijn vanaf nu te bestellen. De Actros F is uitermate geschikt voor transporteurs die op zoek zijn naar een puur functionele truck maar wel de betrouwbaarheid en veiligheid van Mercedes-Benz wensen. De Actros Edition 2 is daarentegen voorzien van veel opties en pakketten.

De Actros F: uitstekend in elke omgeving

De praktische en functionele uitrusting van de Actros F zorgt ervoor hij uitermate geschikt is voor het afleggen van zowel korte als lange afstanden met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding.

Dé noviteit van de Actros F is de nieuwe cabinevariant. Dit betreft een brede StreamSpace cabine met 120 mm motortunnel, waardoor de cabine met slechts drie treden te bereiken is, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Het instapmodel van de Actros range is standaard uitgerust met een Classic Cockpit en conventionele zijspiegels. Optioneel kan de Actros F worden uitgebreid met SideGuard Assist, trucknavigatie, standairco, de Multimedia Cockpit (10 inch primair display) met multifunctioneel stuurwiel en Predictive Powertrain Control. Standaard heeft de Actros F echter ook al veel te bieden. Met onder meer een beproefde aandrijflijn, Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, doet het model geen concessies aan efficiëntie en veiligheid. Net als bij alle andere Actros modellen, kan ook de Actros F worden voorzien van connectiviteitsdiensten als Mercedes-Benz Uptime. De Actros F is beschikbaar in 17 verschillende varianten, zowel als trekker als bakwagen. Beschikbare asconfiguraties zijn 4x2, 6x2 en 6x4.

Gelimiteerde Actros Edition 2

Naast de nieuwe Actros F rolt ook de Actros Edition 2 binnenkort van de band. Van deze bijzondere limited edition zal een beperkte oplage van 400 trucks geproduceerd worden, die hun weg zullen vinden naar eigen rijders en transportbedrijven die veel waarde hechten aan stijl, comfort en een premium beleving.

De Actros Edition 2 kan worden geleverd als twee- of drieasser met BigSpace- of GigaSpace cabine. Tot wel 40 extra opties voor interieur en exterieur geven de Edition 2 een unieke uitstraling.

Het dashboard en de deurgrepen zijn bekleed met nappaleder dat wordt afgewisseld met enkele carbonlook accenten. Het Edition logo siert het startscherm van de Multimedia Cockpit en is ook in geborsteld aluminium op de instaplijsten verwerkt. Het exterieur van de Edition 2 wordt herkend aan onder meer exclusieve bestickering aan de zijkant, het opschrift 'Edition 2' op de gelakte zonneklep, vier extra led-schijnwerpers in de zonneklep, RVS instaptreden en grille-accenten in donker chroom. Deze special edition kan worden geleverd in 'customer design' waardoor de exclusieve uitstraling van de Actros gecombineerd wordt met de herkenbare kleurstelling van het bedrijf.

De uitrusting van de Actros Edition 2 is met maar liefst zes pakketten zeer uitgebreid. Het Safety pakket voegt een aantal actieve assistentiesystemen toe aan de hoge standaardveiligheid. Het Comfort package, Driving package, Media package, Stowage package, Sight package en Extra Line dragen bij aan een ultieme premium beleving onderweg.

Bij interesse in de nieuwe Actros F of de Edition 2 kan men terecht bij een van de Mercedes-Benz Truck dealers.