08
januari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Kolkenzuiger met Telligent Automaat: Unieke Mercedes-Benz Actros 2536 LENA voor C.O.R. Rioleringswerken B.V.

Sinds kort heeft C.O.R. Rioleringswerken uit Nuenen de beschikking over een nieuwe Actros kolkenzuiger met een bijzondere configuratie. Deze Mercedes-Benz vrachtwagen is voor de reinigingswerkzaamheden van rioleringen en straatkolken voorzien van een zware Power Take Off (PTO) die voldoende vermogen levert aan een zuiger. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om bij deze Actros zowel van een krachtige PTO als een Telligent Automaat te gebruiken.

Actros als wereldprimeur

Onlangs werd er een nieuwe Actros 2536 LENA geleverd met een kolkenzuigeropbouw. Deze opbouw werd overgezet van een ander voertuig op het nieuwe Actros bakwagenchassis. De 264 kW / 360 pk sterke Euro 5-motor levert ook het vermogen voor een “af fabriek” geleverde Power Take Off. Deze PTO zorgt ervoor dat een grote zuiger een tank vacuüm trekt, waardoor putten en straatkolken leeggezogen kunnen worden. Bijzonder is dat deze Actros geleverd werd met een volautomatische Telligent versnellingsbak. Deze configuratie is uniek omdat de zuiger 1.100 toeren vraagt en de automaat stationair slechts 750 toeren draait. De opbouw is daarom voorzien van een extra zware pomp die minder toeren vraagt om de gelijke druk te kunnen realiseren. Daarmee heeft C.O.R. Rioleringswerken met deze Mercedes-Benz Actros een wereldprimeur in huis gehaald.

C.O.R. Rioleringswerken B.V.

C.O.R. Rioleringswerken is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen en het reinigen, repareren en vernieuwen van afvoersystemen. Zowel bedrijven, overheidsinstellingen als particulieren maken gebruik van de diensten van het bedrijf. Naast het aanleggen en renoveren van riolen en rioleringssystemen verleent C.O.R. Rioleringswerken nog een aantal belangrijke diensten. Het bedrijf verzorgt o.a. de verantwoorde, wettelijke afvoer van olie- en vetafscheiders voor restaurants en cafetaria’s en verwijdert diverse soorten vervuiling zoals asbest, olie en graffiti. Dankzij de reiniging van bijvoorbeeld straatkolken en gemalen is C.O.R. Rioleringswerken ook regelmatig in het straatbeeld te zien. Om ervoor te zorgen dat ieder karwei grondig en snel wordt uitgevoerd, maakt men gebruik van de nieuwste technieken en de meest effectieve apparatuur zoals camera- en detectiesystemen voor het opzoeken van scheuren en breuken in een rioleringsysteem. Het bedrijf heeft ca. 35 bedrijfswagens in het wagenpark rijden die voor 90% bestaan uit Mercedes-Benz Sprinter bestelwagens en Actros trucks.

Effectief in alles

De Actros 2536 LENA is voorzien van een gestuurde naloopas om gemakkelijker in nauwe straatjes te kunnen manoeuvreren. De tank kan dankzij een hydraulisch kipsysteem binnen een handomdraai geleegd worden. De reparatie- en onderhoudswerkzaamheden worden ondergebracht bij Mercedes-Benz bedrijfswagendealer EMA in Eindhoven. C.O.R. Rioleringswerken kiest bewust voor Mercedes-Benz en is dan ook al bijna 30 jaar klant van EMA. Hoewel de nieuwe Actros niet bijzonder veel kilometers per jaar aflegt, maakt deze dankzij de PTO wel veel draaiuren. Een hoge mate van betrouwbaarheid is voor C.O.R. Rioleringswerken dan ook zeer belangrijk.