20
mei
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Kraanverhuur Boekestijn neemt drie Actros 4158 SLT trucks in gebruik

Kraanverhuur Boekestijn uit Maasland heeft drie Actros 4158 SLT 8x4-trucks met BigSpace-cabines in gebruik genomen. De vierassige trekkers vervoeren ballast van hijskranen. Om dergelijke zware lading te mogen transporten, beschikken de SLT's over een zwaartransportverklaring tot 180 ton GCW. Met de nieuwe zwaartransporttrekkers komt het aantal Mercedes-Benz trucks in het wagenpark van het kraanverhuurbedrijf op elf. De Actros-trekkers zijn geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Maasdijk.

Drie Actros 4158 SLT 8x4 met Turbo-Retarder Koppeling

De drie nieuwe Actros 4158 SLT 8x4-trucks worden ingezet voor uitzonderlijk vervoer van ballast voor hijskranen. De trekkers beschikken over de ruime, luchtgeveerde BigSpace-cabine. De cabine is uitgevoerd met onder meer koelkast, standkachel, ambiente verlichting en twee luchtgeveerde stoelen. De trucks zijn voorzien van een zware schuifschotel, waardoor met diverse opleggers kan worden gereden. Het exterieur van de cabine is voorzien van luchthoorns, zwaailichten en flitsers in de grille. Cruciaal in de keuze voor trucks van Mercedes-Benz is de combinatie van de krachtige 16-liter motor van 426 kW (580 pk), de automatische transmissie met zestien versnellingen Mercedes PowerShift 3 en de aanwezigheid van de Turbo-Retarder Koppeling. De Turbo-Retarder Koppeling verenigt de voordelen van hydrodynamica met het comfort van een automatische versnellingsbak. Het systeem is speciaal geschikt om met zware lading, fijngevoelig en slijtagevrij te kunnen wegrijden en rangeren dankzij de geïntegreerde rangeermodus. Ook het brandstofverbruik is lager dan bij een traditionele koppelomvormeroplossing. Verder waren ook de hoge Mercedes-Benz standaard qua betrouwbaarheid, veiligheid en service belangrijk in de keuze van Kraanverhuur Boekestijn.

Kraanverhuur Boekestijn

Kraanverhuur Boekestijn uit Maasland is opgericht in 1943. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van hijswerkzaamheden en (exceptionele) transporten. Kraanverhuur Boekestijn is actief in onder meer de bouw, industrie, havens, windenergie, (petro)chemie en voor de (semi)overheid. In totaal zijn er 73 personen werkzaam bij het bedrijf. Kraanverhuur Boekestijn beschikt over een modern machinepark van ruim veertig kranen en circa twintig trucks.