26
april
2022
|
10:58
Europe/Amsterdam

Laatste testen voor aanvang serieproductie: Mercedes-Benz eEconic op de poolcirkel in Finland

Voor de naderende start van de serieproductie in de tweede helft van dit jaar, bewees de batterij elektrische Mercedes-Benz eEconic zich vorige maand in de poolcirkel-wintertest.

Bij ijzige temperaturen tot -25 °C testten ontwikkelingsingenieurs van Mercedes-Benz Special Trucks de e-truck, die bedoeld is voor gemeentelijk gebruik, in Rovaniemi, Finland. Ingenieurs testten onder meer het gedrag van de accu's en de elektrische aandrijflijn en bijbehorende systemen bij zeer lage temperaturen. De accu's van het voertuig werden bij verschillende laadstations opgeladen om de compatibiliteit tussen het voertuig en de laadstations te controleren.

Tijdens het testen hebben ontwikkelaars ook de bruikbaarheid van de eEconic getest met het testvoertuig dat bijna op productieniveau is, met behulp van gesimuleerde afvalinzamelingsroutes. Voertuigen moeten ook bij slechte weersomstandigheden betrouwbaar functioneren en hun taken vervullen. Testen in Finland hebben aangetoond dat de eEconic aan deze eisen voldoet – geluidsarm en lokaal CO2 neutraal. De eEconic is  klaar voor de volgende stap: praktijktesten met klanten.