14
februari
2018
|
14:45
Europe/Amsterdam

Laatste uit order van 46 Mercedes-Benz Actros trucks afgeleverd bij Farm Trans Group

Mercedes-Benz dealer automotions overhandigde recentelijk de laatste Mercedes-Benz Actros uit een order van 46 trucks aan Farm Trans Group uit Zevenbergen. Het gunstige verbruik en het rijcomfort waren doorslaggevend bij de keuze voor de trucks van Mercedes-Benz. Farm Trans Group is tevens een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van Mercedes-Benz Uptime, de innovatieve connectiviteitservice die continu de staat van het wagenpark monitort om pech onderweg en stilstand tot een minimum te beperken.

Fuel Duel

De eerste Actros trucks van Farm Trans Group werden tweeënhalf jaar geleden in gebruik genomen. Om het verbruik van de Actros met tweede generatie motor en verbeterde aandrijflijn te testen, werd begin 2017 een Fuel Duel demo-rit verreden. Twee weken lang reed een chauffeur van Farm Trans Group met de Actros EcoBooster. Aan de hand van de inzetanalyse van telematicasysteem Fleetboard werd het verbruik afgezet tegen dat van de eerste Actros trucks. "De belofte dat de demotruck zes procent zuiniger is, klopte," vertelt Adriaan de Bruijne, algemeen directeur van Farm Trans Group. "In combinatie met de goede service van Mercedes-Benz dealer automotions, het comfort van de Actros en de ervaring dat de trucks van Mercedes-Benz onderhoudsarm zijn, besloten we opnieuw voor Mercedes-Benz te kiezen." Daarom leverde Mercedes-Benz dealer automotions in totaal 46 Actros 1845 4x2, 1842 4x2 en 2445 6x2 trucks af bij de logistieke dienstverlener in Zevenbergen. Net als hun voorgangers worden de nieuwe trucks ingezet voor de divisies Organische Grondstoffen en Koel en Vries. Hiermee rijden de chauffeurs van Farm Trans Group door heel Europa. De nieuwe trucks zijn uitgevoerd met onder andere de StreamSpace-cabine met vlakke vloer, motorrem met extra capaciteit, 8-tons vooras, aslastindicatoren,  Predictive Powertrain Control (PPC) en FleetBoard.

Uptime

De Actros trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract in combinatie met een leasecontract via Mercedes-Benz Financial Services. Daarnaast sturen Farm Trans Group en Mercedes-Benz met behulp van de inzetanalyse uit Fleetboard continu aan op een optimale inzet en rijstijl van de chauffeurs. Zo wordt bespaard op brandstofverbruik en op onderhoudskosten door slijtage. De Farm Trans Group is tevens een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van Mercedes-Benz Uptime, de innovatieve connectiviteitservice die continu de staat van het wagenpark monitort om pech onderweg en stilstand tot een minimum te beperken. Mercedes-Benz Uptime maakt samen met een maximale veiligheid en een gunstige Total Cost of Ownership deel uit van RoadEfficiency, het begrip waarmee Mercedes-Benz Trucks laat zien hoe transportondernemers de trucks van Mercedes-Benz zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten

Farm Trans Group

Farm Trans Group uit Zevenbergen is een toonaangevende internationale logistiek dienstverlener met eveneens een vestiging in Gdask. De logistieke dienstverlener heeft 370 medewerkers in dienst en beschikt over een wagenpark van 190 trekkende eenheden. Farm Trans Group is gespecialiseerd in transport van organische grondstoffen, geconditioneerd transport en is tevens actief in de short- en deep-sea reefer logistiek.