28
oktober
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

'Lessen’ met een Mercedes-Benz Actros LZV bij verkeersschool Koos van der Bilt

Onlangs heeft verkeersschool Koos van der Bilt uit Rotterdam drie nieuwe Mercedes-Benz Actros vrachtwagens van het type 1832 en één Actros 1848 aangeschaft. De trucks worden gebruikt voor de rijlessen en trainingen van de verkeersschool. Met één van de nieuwe trucks wordt ook training gegeven voor het rijden met LZV’s (Lange Zware Voertuigen).

Bekend opleidingsinstituut

Verkeersschool Koos van der Bilt is al drie decennia werkzaam binnen de branche en is inmiddels een begrip geworden in de regio Groot-Rotterdam. Ruim 4.000 cursisten volgen er op jaarbasis één van de 220 beschikbare verkeersopleidingen. Ook veel bedrijven maken voor het trainen van eigen personeel gebruik van de diensten van Koos van der Bilt. Daarnaast behoren diverse hulpverlenings- en gemeentelijke instanties zoals politie-, brandweer- en ambulancediensten tot de klantenkring van het opleidingsinstituut. Aan de verkeersschool zijn zo’n zestig fulltime instructeurs en ongeveer dertig zzp‘ers verbonden. Deze geven door het hele land trainingen op locatie. Bovendien biedt Koos van der Bilt bedrijven in-company trainingen waardoor men gemakkelijk praktijkvoorbeelden van de betreffende onderneming kan behandelen.

Trainen met LZV’s

Mercedes-Benz dealer ROGAM Bergschenhoek heeft recentelijk vier nieuwe Actros trucks afgeleverd bij de verkeersschool. Drie van het type 1832 en één van het type 1848. Dankzij deze uitbreiding telt het wagenpark van Koos van der Bilt veertien Actros vrachtwagens, twee Sprinter bestelwagens en een V-Klasse. Met de Actros kunnen beroepschauffeurs onder andere trainingen volgen voor het rijden met LZV’s. Op de openbare weg wordt geoefend met het insturen op bochten, draaien, keren, achteruitrijden en anticiperen. Dergelijke lange combinaties vergen veel inzicht en precisie van de chauffeur. De Mercedes-Benz Actros is voor Koos van der Bilt het ideale voertuig voor deze trainingen. Zeker ook omdat het Nieuwe Rijden gedurende de opleiding altijd een belangrijke plaats inneemt. Daarbij wordt rekening gehouden met het brandsstofverbruik en gaat veel aandacht uit naar anticiperend rijgedrag. Rijden met een LZV is in dat kader beslist anders dan veel chauffeurs met hun ‘gewone’ voertuig gewend zijn.

Betrouwbaar, comfortabel en veilig

Betrouwbaarheid is voor de verkeerschool een zeer belangrijk aspect. Vanuit het verleden is er gekozen voor het merk met de zilveren ster en tot op heden hebben de bedrijfswagens de verkeersschool en de cursisten nog nooit in de steek gelaten. Bovendien zijn de cabines van de Actros zeer ergonomisch en comfortabel ingericht, wat zorgt voor een ontspannen rit waarbij de chauffeur maximale aandacht op het verkeer kan houden. Koos van der Bilt stelt hoge eisen als het gaat om veiligheid. Dit aspect loopt dan ook als een rode draad door al haar cursussen. De Actros draagt daar met de standaard actieve en passieve veiligheidssystemen in niet geringe mate aan bij. Daarnaast bevinden zich in iedere truck extra spiegels, een dubbele bediening en een dodehoek-monitor.