18
september
2019
|
12:52
Europe/Amsterdam

Luxe uitgevoerde Actros nieuwste blikvanger van Arjan Eriks Transport

 • Met maar liefst 460 kW (630 pk) vermogen is de OM473-turbocompoundmotor zeer krachtig

 • Comfort voor de chauffeur en zuinige rijprestaties belangrijk in keuze voor Mercedes-Benz Trucks

  Sinds kort is Arjan Eriks Transport een luxe uitgevoerde Actros rijker. De vrachtwagen beschikt over een uitgebreid palet aan intelligente Mercedes-Benz systemen op het gebied van brandstofverbruik, veiligheid en maximale inzetbaarheid. Mercedes-Benz truckdealer Gomes Noord-Holland heeft deze bijzondere dertiende ster van het wagenpark geleverd.

  Actros 1863 LS

  De aangeschafte Mercedes-Benz Actros 1863 LS is een speciaal actiemodel van Gomes Noord-Holland. Deze speciale Gomes Rising Star Edition springt direct in het oog door zijn champagne-kleurige metallic lak, waarmee het de enige truck in het wagenpark van Arjan Eriks Transport is zonder de kenmerkende groen-witte kleurstelling. De Alcoa Dura-Bright velgen, zes verstralers,

  Bi-Xenon verlichting, luchthoorns en lichtgevende Mercedes-Benz ster geven de truck verder haar unieke uiterlijk. Bovendien is ook de riante GigaSpace-cabine van alle gemakken voorzien, met onder meer een koelkast, standairco en -verwarming, klima-bestuurdersstoel met massagefunctie, ambiente sfeerverlichting en een comfort boven- en onderbed. Met deze Actros kiest het transportbedrijf voor comfort. "Onze chauffeurs zijn soms de hele week van huis voor transport door heel Europa", vertelt directeur Arjan Eriks. "Wij vinden het belangrijk dat zij een comfortabele werkplek hebben, waar zij bovendien kunnen ontspannen."

  Onderhuidse luxe

  Niet alleen de buitenkant van de truck is indrukwekkend, maar ook onderhuids zit er van alles op en aan. Zo is de OM473-turbocompoundmotor goed voor maar liefst 460 kW (630 pk) vermogen. Daarnaast beschikt de Actros over een uitgebreid veiligheidspakket. De intelligente Mercedes-Benz systemen Active Brake Assist 4, Lane Keeping Assist, Attention Assist en Proximity Control en Sideguard Assist, zorgen voor een optimale veiligheid voor chauffeur en medeweggebruikers. Daarnaast is de vrachtwagen uitgevoerd met Predictive Powertrain Control (PPC). Deze anticiperende cruise control 'ziet' stijgingen en dalingen en stemt deze af met de automatische transmissie. Preciezer dan een chauffeur zou kunnen die zeer goed bekend is met de plaatselijke omstandigheden, met een lager brandstofverbruik als gevolg. "De goede prestaties op dit gebied waren voor ons ook een reden om wederom voor een Actros te kiezen", geeft Eriks aan, die in 2012 zijn eerste Mercedes-Benz truck aanschafte na een Fuel Duel. "En ook de eerste tekenen bij deze auto zijn veelbelovend, met een gemiddeld verbruik van 1 op 4,16." Met het oog op brandstofverbruik zet Arjan Eriks Transport ook telematicasysteem Fleetboard in, waarmee de rijstijl van chauffeurs actief wordt geanalyseerd. Gomes Noord-Holland speelt daarbij een ondersteunde rol, door middel van adviesrapportages.

  Arjan Eriks Transport

  Arjan Eriks Transport is een internationaal transportbedrijf in bloemen en planten, met Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Zwitserland als belangrijke afzetgebieden. Het bedrijf uit het Noord-Hollandse Burgerbrug heeft 35 medewerkers en beschikt over een wagenpark met in totaal 30 trucks.