20
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mandemakers vertrouwt op Mercedes-Benz bedrijfswagens als onderdeel van haar uitgekiende keukenlogistiek

De Mandemakers Groep (DMG) is met haar keukens, meubelen en badkamers succesvol in binnen- en buitenland. Een wezenlijke bijdrage aan het succes levert de uitgekiende logistiek, waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven. Daarom vertrouwt Mandemakers op het wagenpark van Mercedes-Benz Atego en Axor trucks en nu ook een Actros LZV.

DMG maakt gebruik van twee merken in het wagenpark. Mercedes-Benz trucks nemen het transport van de keukens voor hun rekening: Atego bakwagens en Axor trekkers met opleggers. Bij de inzet van deze Mercedes-Benz bedrijfswagens waardeert DMG de gunstige kilometerkostprijs en de goede relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen. Voor alle trucks is een Reparatie & Onderhoudscontract afgesloten. De auto’s rijden zes jaar of 480.000 kilometer.

De Actros LZV

Naast het distributiecentrum in Waalwijk heeft DMG een steunpunt in Hoogeveen. Van hieruit worden de noordelijke provincies bediend. Vanuit Waalwijk pendelde tot voor kort vier keer per dag een truck naar Hoogeveen; vol heen en leeg terug. Met de recent aangeschafte Actros 1841 LZV kon het aantal ritten worden gehalveerd. De resultaten: de bezettingsgraad is gestegen, het verbruik en de CO2-uitstoot zijn gereduceerd.

De Mandemakers Groep (DMG)

DMG is een onderneming uit Waalwijk die met verschillende formules en bedrijven keukens, meubels en sanitair levert. Bekende namen zijn onder andere Piet Klerkx, Sanders Meubelstad, Brugman, Wooning, Keukenconcurrent en Keukenmaxx. De formules van DMG Keukens zijn zodanig in prijs en geografische spreiding gesegmenteerd dat klanten in geheel Nederland een passend aanbod wordt geboden. Binnen DMG is De Keukenman verantwoordelijk voor de orderafwikkeling van de diverse keukenformules. De formules opereren nagenoeg zelfstandig, maar na de verkoop wordt alles centraal geregeld: inkoop, inmeten, montage, service en logistiek. Hierdoor worden vele synergievoordelen behaald en de kwaliteit gewaarborgd. Het distributiecentrum in Waalwijk vormt daarbij de spil. Hier worden de keukens en apparatuur gecontroleerd en klaargezet voor bezorging aan de klant.

Op de Foto: De Actros LZV van Mandemakers pendelt sinds deze zomer dagelijks tussen Waalwijk en Hoogeveen