04
augustus
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Martens Transport Venray koos Actros 2563 LS 6x2/4 trekkers met uitgebreid veiligheidspakket

  • Twee Mercedes-Benz Actros 2563 LS 6x2/4 trekkers met GigaSpace-cabine, PPC en uitgebreid veiligheidspakket

  • Ondanks zware motorisering realiseren de trucks flinke besparingen

Martens Transport uit Venray nam onlangs twee Mercedes-Benz Actros 2563 LS 6x2/4 trekkers in gebruik voor het transport van goederen die met eigen kranen geladen en gelost moeten worden. De trucks zijn uitgerust met krachtige motoren vanwege de vele korte ritten met zware ladingen. Het bedrijf kiest al vanaf 1951 consequent voor de vrachtwagens van Mercedes-Benz.

Uitgebreid veiligheidspakket en PPC

Martens Transport had het nieuwste model Actros al geruime tijd in het oog, maar wachtte met de aanschaf ervan tot deze Actros met gestuurde voorloopas beschikbaar kwam. De Actros 2563 LS trucks met GigaSpace-cabine zijn uitgerust met een uitgebreid pakket aan veiligheidsopties waaronder ABA 3 (Active Brake Assist 3), automatische afstandsregeling en een secundaire waterretarder. Deze laatste komt met name goed van pas als de trucks met zware vrachten door heuvelachtig gebied in Duitsland rijden. Mede vanwege deze inzet zijn de trucks tevens uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC), waarmee de Actros anticipeert op stijgingen en dalingen in het traject. Jan Martens: “Dit bevalt me goed. Het is wel zaak om de marge die je PPC geeft om zijn werk te doen goed in te stellen. Wanneer er auto’s achter je rijden is het raadzaam het systeem zo in te stellen dat de snelheid niet zo ver terug kan zakken dat het voor anderen hinderlijk wordt. Maar dat is prima te doen. Wat aan het begin erg opvalt, is dat PPC de Actros al een paar honderd meter voor de top laat uitrollen, terwijl ikzelf de neiging heb tot aan de top gas te blijven geven. Al met al bespaart het zeker brandstof. Zelfs hier in Nederland, omdat je het ook op viaducten merkt. Het brandstofverbruik van beide nieuwe Actros trucks is tot nu toe zeker zo’n 10 tot 15 procent beter dan het vorige model. En dat ondanks die 625 pk vermogen en Euro 6. Ook op andere punten dan verbruik bevallen de trucks ons erg goed. Het comfort niveau is nog hoger, het schakelen gaat nog vloeiender, hij rijdt goed, zit goed en stuurt goed. Verder is de automatische afstandsregeling een prachtig systeem: vooral op trajecten met een inhaalverbod blijf je heel ontspannen achter je voorganger rijden.”

Martens Transport Venray

Naast de twee nieuwe Actros trucks bestaat het wagenpark van Martens Transport uit Venray uit twee Mercedes-Benz Axors, Actros trucks van een vorig model en twee vreemd merk trucks. Martens Transport komt voort uit de bouwmaterialenhandel Gebr. Martens te Venray, die in 1938 werd opgericht door de broers Johan en Jacq. Martens.

In 1987 werd Gebr. Martens Bouwmaterialen verkocht en opgesplitst in bouwmaterialen en transport. Jan Martens en zijn vrouw namen hierbij de vervoerstak voor hun rekening.