19
september
2022
|
08:30
Europe/Amsterdam

Meerwaarde voor wagenparkbeheerders: Daimler Truck biedt truckklanten geïntegreerde maatoplossingen en services om het voertuiggebruik en de TCO te optimaliseren

Samenvatting

•   Servicecontracten voor trucks van Mercedes-Benz en FUSO  dragen bij aan een grotere voertuiginzetbaarheid.

•   Mercedes-Benz Uptime maakt het plannen van werkplaatsbezoeken eenvoudiger en vermindert onvoorziene storingen.

•   Het nieuwe platform ‘My TruckPoint for Mercedes-Benz Trucks’ geeft transportbedrijven een 360°-overzicht van aanbiedingen, bestellingen van voertuigen en onderdelen, inspecties, onderhoud, servicecontracten en Fleetboard-services voor hun trucks.

•   TruckLive geeft toegang tot handige services als onderhoudsmanagement en actuele verkeersinformatie.

•   De telematicadiensten van Fleetboard maken intelligente koppeling van chauffeurs, trucks en orders mogelijk.

•   Holistische eConsulting over thema’s als vlootintegratie, laadinfrastructuur of netaansluiting zorgt voor nog meer efficiëntie in het gebruik van eTrucks.

•   Lease-, financierings- en verzekeringsoplossingen op maat van Daimler Truck Financial Services ronden het serviceportfolio voor trucks en bussen van Daimler Trucks af.

De aanschaf van een truck – of die nu nog conventioneel op diesel rijdt of batterij-elektrisch is – betekent voor elk transportbedrijf een investering die zich uiteindelijk moet terugbetalen. Het is daarom des te belangrijker om in Daimler Truck zowel een fabrikant als een partner te hebben, die niet alleen voor elke toepassing een efficiënt voertuig heeft, maar die ook services en oplossingen biedt die de klant in het dagelijks gebruik veel voordelen bieden. Daimler Truck geeft op de IAA Transportation in Hannover dit jaar inzicht in de veelheid van deze services en oplossingen voor trucks van Mercedes-Benz en FUSO.

 

Mercedes-Benz Complete en Mercedes-Benz Select: de servicekosten onder controle

Hoge voertuigbeschikbaarheid, weinig stilstand en planbare kosten zijn doorslaggevende succesfactoren voor elk transportbedrijf. Ze verdienen immers alleen geld als hun voertuigen onderweg zijn. En in deze business telt elke cent – ​​ongeacht het segment of het type aandrijving. Om onvoorziene werkplaatsbezoeken en onnodige kosten bij onderhoud en reparaties te voorkomen, kiezen steeds meer klanten voor een servicecontract.

Vanaf juli 2022 zijn vier van de zes trucks van Mercedes-Benz in de belangrijkste EU-landen uitgerust met servicecontracten – individueel  afgestemd op de vereisten. Eén op de drie trucks heeft Mercedes-Benz Complete. Als zogeheten rondom-zorgeloos-pakket dekt het uitgebreide servicepakket alle werkplaatswerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, inclusief slijtagedelen aan het onderstel en het vervangen van aggregaten door slijtage – van de coördinatie van afspraken tot de controle van facturen tegen vaste maandtarieven. Bij de eActros en eEconic dekt Mercedes-Benz Complete de ePowertrain als verlenging van de standaardgarantie in totaal tot zes jaar. De kleinere contractvariant Mercedes-Benz Select richt zich op bijzonder prijsgevoelige klanten en vult het reparatiecontract voor de aandrijflijn (Mercedes-Benz Extend) aan met de onderhoudsservice.

 

Mercedes-Benz Uptime: intelligent netwerk voor nog efficiënter voertuiggebruik

Een integraal onderdeel van Mercedes-Benz Complete en Select is Mercedes-Benz Uptime, de service voor het duurzaam verhogen van de voertuiginzetbaarheid. Het intelligente systeem registreert de relevante voertuiggegevens – van de bandenspanning tot de motor en nu ook de accustatus van bijvoorbeeld de eActros en eEconic. In dit verband is Mercedes-Benz Uptime al uitgebreid met meer dan 200 e-specifieke regels die bijvoorbeeld continu de laadprocessen of spanningscurven van de HV-accu bewaken. Mercedes-Benz Uptime ondersteunt bijna alle diagnoseprocessen voor voorspelbare fouten volledig automatisch en op afstand. Nadat de gegevens in de truck zijn vastgelegd, stuurt het systeem binnen gemiddeld 240 seconden concrete aanbevelingen voor actie naar de klant en naar de Mercedes-Benz werkplaats. Door de connectiviteit tussen het voertuig, de Mercedes-Benz service en het transportbedrijf kunnen werkplaatsbezoeken makkelijker worden gepland en onvoorziene storingen aanzienlijk worden verminderd.

 

My TruckPoint: nieuwe digitale klantenportal voor 360°-wagenparkmanagement

Met het nieuwe klantenportal speelt Mercedes-Benz Trucks in op de wens van veel klanten om het wagenparkmanagement nog eenvoudiger te maken en zo meer tijd over te houden voor het dagelijks werk. Na registratie op mytruckpoint.mercedes-benz-trucks.com worden klantgegevens over bijvoorbeeld voertuigen en contracten automatisch geüpload naar de portal. Klanten hebben de mogelijkheid om hun gegevens zelfstandig online bij te houden. De volledig gedigitaliseerde werkplek geeft klanten een 360°-overzicht van relevante informatie, documenten en processen – met één login.

De tool, die gratis is voor klanten van Mercedes-Benz Trucks, biedt niet alleen een overzicht van het wagenpark inclusief gedetailleerde voertuiggegevens, maar ook uitgebreide informatie over servicecontracten inclusief Mercedes-Benz Uptime en Fleetboard-contracten inclusief start- en einddatum, duur, voorwaarden en actuele kilometerstand. Klanten hebben ook de mogelijkheid om handmatig voertuigen van andere merken toe te voegen. Het platform ondersteunt ook wagenparkmanagement met betrekking tot aanstaande onderhouds- en inspectiewerkzaamheden of contractuele zaken. Wanneer een contract afloopt, genereert My TruckPoint automatisch een melding. Het is ook mogelijk om voertuigspecifieke Mercedes-Benz originele onderdelen te bestellen. Klanten kunnen hun bestelhistorie op elk moment volgen – dit vereenvoudigt toekomstige bestellingen van onderdelen aanzienlijk. Ook de productie- en leveringsstatus van bestellingen van nieuwe voertuigen is te bekijken via online tracking.

 

TruckLive: vanaf de eerste seconde verbonden

Het nieuwe klantenportal geeft ook toegang tot TruckLive, de gratis instap in de digitale servicewereld van Mercedes-Benz Trucks. De nieuwe digitale service is vanaf oktober 2022 beschikbaar in geselecteerde Europese landen en kan worden geactiveerd door een TruckLive-contract af te sluiten. TruckLive start met twee modules: onderhoudsmanagement en actuele verkeersinformatie (Live Traffic). De module onderhoudsmanagement biedt transparantie over de onderhoudswerkzaamheden aan de truck en geselecteerde informatie over de actuele voertuigconditie. Het verbindt de klanten met de Mercedes-Benz Service, om voertuiggegevens beschikbaar te stellen voor eenvoudigere onderhoudsplanning. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om bepaalde onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met Live Traffic kunnen dankzij actuele verkeersinformatie reistijden worden verkort en aankomsttijden nauwkeuriger worden gepland.

 

Intelligente digitale oplossingen voor nog meer efficiëntie

Ook nieuw is het cloudgebaseerde Fleetboard-portal met intuïtieve bediening en modern design als doorontwikkeling van de beproefde telematica-oplossing. Het integratieve platform maakt het voor klanten gemakkelijker om hun wagenparkgegevens in te zien en geeft tegelijkertijd toegang tot een groot aantal digitale oplossingen.

In de eerste stap zullen met name eTruck-wagenparken profiteren van het nieuwe portal. Speciaal voor batterij-elektrische voertuigen werd het Charge Management ontwikkeld. Het biedt volledige transparantie over het laadproces voor de laadinfrastructuur van een klant en maakt het mogelijk om kosten te beheren met behulp van transactiehistorie. Daarnaast kunnen laadprocessen beter worden gepland om de laadstations maximaal te benutten. Evenzo kunnen via Charge Management laadprocessen over het algemeen op afstand worden gestart en gestopt.

Een andere tool is het Logbook (digitaal rittenboek) met gedetailleerde informatie over rij-, sta- en laadtijden, totaalgewicht, gereden kilometers, reishistorie of topografie, evenals toe- en afname van de laadtoestand van de accu. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders elke truck in het bedrijf volgen om het gebruik met de chauffeur of coördinator te bespreken en optimaliseren.

De Mapping-tool stelt de backoffice-medewerkers van het transportbedrijf in staat om indien nodig snel te reageren op de actuele voertuigstatus. Want de tool laat in realtime zien waar een voertuig zich bevindt en of het rijdt of stilstaat. Evenzo wordt men als gebruiker van een eTruck geïnformeerd over de laadstatus van de accu en de mogelijke actieradius. Het nieuwe Fleetboard-portal wordt successievelijk uitgebreid en vanaf 2023 stapsgewijs ook aan klanten van conventioneel aangedreven trucks beschikbaar gesteld.

De logistieke app HABBL onderscheidt zich ook van het connectiviteitsportfolio van Mercedes-Benz Trucks omdat het de chauffeurs stap voor stap door hun werkorders leidt. De app kan parallel worden gebruikt in de Multimedia Cockpit van de Actros en op elk mobiel Android-apparaat voor taken buiten het voertuig. Iedereen die bij het transportproces betrokken is – chauffeur, expediteur en klant – beschikt altijd en overal over de benodigde informatie. Dit verhoogt de proceskwaliteit en creëert tegelijkertijd een hoge mate van transparantie.

 

Deskundig advies voor eMobility op maat

Trefwoord batterij-elektrische trucks: om transportbedrijven te ondersteunen bij elke stap in de overgang naar eMobility, heeft Daimler Truck voertuigen zoals de eActros of eEconic en de FUSO eCanter ingebed in een zakelijk ecosysteem dat ook advies, services als digitale oplossingen voor een efficiënt voertuiggebruik en optimalisatie van de TCO biedt. Zo wordt op basis van bestaande routes een zo realistisch en zinvol mogelijk gebruiksprofiel van een eTruck gemaakt voor de klant. Naast de elektrificatie van het distributiecentrum omvat de eConsulting – afhankelijk van de wensen van de klant – ook alle zaken rondom de planning, toepassing en uitvoering van de laadinfrastructuur en de netaansluiting. Hiervoor is Mercedes-Benz Trucks een strategisch partnership aangegaan met Siemens Smart Infrastructure en ENGIE. Op verzoek wordt ook bekeken of er overheidssubsidie mogelijk is voor infrastructuur en voertuigen in de verschillende landen, regio's en steden.

 

Financiële flexibiliteit en allround bescherming

Op de IAA Transportation van dit jaar in Hannover zal Daimler Truck Financial Services (DTFS) voor het eerst zijn productportfolio presenteren. DTFS is een divisie van de Daimler Truck Group, startte in december 2021 en is al actief in twaalf landen. Aangeboden worden financierings-, lease- en verzekeringsoplossingen voor trucks en bussen van Daimler Truck.

Verdere groei is gepland door nieuwe producten rondom elektrificatie en op gebruik gebaseerde services. Dit omvat flexibele en op telematica gebaseerde producten zoals Dynamic Lease en Dynamic Insurance. Een voorbeeld: DTFS Nederland biedt een digitale oplossing voor de op de beursstand getoonde eActros op een factuur. Klanten kunnen hun contract uitbreiden met Fleetboard Charge Management, Fleetboard Logbook, Fleetboard Mapping en Mercedes-Benz Uptime.

De transformatie naar eMobility moet worden ondersteund met geïntegreerde financierings- en verzekeringsoplossingen voor de voertuigen en de accu, evenals de infrastructuur en het laadmanagement. De onderneming is al in gesprek met gemeenten, energieleveranciers, vervoersdienstverleners en laadparkaanbieders.