31
januari
2018
|
14:34
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 1836 LS met mobiele marktkraam voor Van Dunschoten’s Vis

Bij Van Dunschoten's Vis in Spakenburg werd onlangs een nieuwe Actros 1836 LS 4x2 afgeleverd door Mercedes-Benz dealer SternTrucks. De trailer, voorzien van op maat gemaakte, mobiele marktkraam van BK Market Trailers, wordt ingezet bij de verkoop van verse en gebakken vis op markten en standplaatsen door het hele land.

GigaSpace-cabine met vier extra zitplaatsen

Naast een praktische is de keuze voor de nieuwe Actros 1836 LS 4x2 van zeevishandel Van Dunschoten's Vis vooral een esthetische. In combinatie met de op maat gemaakte mobiele marktkraam trekt de truck van eigenaar Klaas van Dunschoten veel bekijks. "Toen we de Actros voor het eerst meenamen, stonden er zeker 75 mensen omheen. Dat snap ik wel want het is een prachtige truck om te zien. De trucks van Mercedes-Benz stralen een bepaalde luxe en professionaliteit uit," zegt Klaas van Dunschoten. De Actros 1836 LS 4x2 is onder andere voorzien van schijnwerpers op de dak-beugel, Xenon-verlichting en luchthoorns op het dak. De GigaSpace-cabine van de rode truck is voorzien van vier extra zitplaatsen. Achter de cabine zit een opbergkist van Carrosseriewerk Van de Weijer. Om het hen tijdens hun werk zo comfortabel mogelijk te maken is de cabine uitgerust met standkachel, koelkast en tv.

Mercedes-Benz Trucks

Naast de luxe uitstraling waren comfort en betrouwbaarheid doorslaggevend om voor de Actros kiezen. Omdat de Actros regelmatig binnen de bebouwde kom komt, heeft Van Dunschoten ervoor gekozen om de truck te voorzien van het veiligheidssysteem Active Brake Assist 4. "Het gebeurt regelmatig dat we een marktplein oprijden en er nog net iemand voor langs loopt. De truck remt dan uit zichzelf," vertelt Van Dunschoten. "Dat geeft mij rust want je moet er toch niet aan denken dat er iets ernstigs gebeurt!"

Van Dunschoten's Vis

Zeevishandel Van Dunschoten's Vis verkoopt al 75 jaar verschillende soorten verse en gebakken vis door heel Nederland. Inmiddels beschikt het familiebedrijf, dat gevestigd is in Spakenburg, over één van de grootste mobiele verkoopwagens ter wereld. Het wagenpark van de zeevishandel bestaat uit verschillende bestelwagens van Mercedes-Benz en nu een Actros 1836 trekker.