04
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 2044 AS 4x4 met luchtvering voor E.B. van Kalsbeek

Recentelijk heeft E.B. van Kalsbeek uit Ferwoude een tweede Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen. Het bedrijf dat naast kraanverhuur allerlei transporten van zand, grind en losgestort tot haar takenpakket rekent, heeft deze
Mercedes-Benz truck met aandrijving op alle wielen laten voorzien van een 9 tons vooras, luchtvering op de achteras en Mercedes PowerShift automaat.

Voor het vervoer van materialen als zand en grind beschikt E.B. van Kalsbeek over een eigen wagenpark van zes eenheden. Hiervan zijn er twee geleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink. Recentelijk werd de tweede Actros vrachtwagen aan de vloot toegevoegd. Deze Actros 2044 AS 4x4 trekker was in nagenoeg dezelfde configuratie geleverd als de Mercedes-Benz truck die vorig jaar al werd aangeschaft. Met die uitvoering had E.B. van Kalsbeek vorig jaar nog de primeur. Het was namelijk de eerste luchtgeveerde Actros trekker van Nederland. Ook deze tweede Actros werd geleverd door Wensink uit Leeuwarden. De Actros zal met name zijn werk doen in zwaar terrein. Daarom is er gekozen voor luchtvering op de achteras in plaats van een conventioneel veersysteem. Luchtvering is een beproefde techniek om het rijcomfort en veiligheid ongeacht de belading optimaal te houden. De rijhoogte blijft constant door de automatische hoogteregeling tussen de weg en de bodem van het chassis. Bovendien zorgen de ladingsafhankelijke veereigenschappen van luchtvering ervoor dat schokken beter worden opgevangen dan bij mechanische vering. Om in de toekomst de kwaliteit van de Mercedes-Benz truck te blijven garanderen, verzorgt Wensink de periodieke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

E.B. van Kalsbeek

Al meer dan 45 jaar is E.B. van Kalsbeek actief in transporten, kraanverhuur en zand- en grindhandel. Met zeven medewerkers en een wagenpak van zes eenheden worden dagelijks verschillende klanten bediend. Het materieel en de werkwijze van E.B. van Kalsbeek voldoen aan strenge veiligheids- en milieueisen. Als bewijs zijn hiervoor diverse certificeringen afgegeven.