10
september
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 2548 LS voor Nijhoff Grindmaatschappij uit Nijverdal

Recentelijk heeft Nijhoff Grindmaatschappij uit Nijverdal een nieuwe Actros 2548 LS met hefbare voorloopas in gebruik genomen. Eerdere ervaringen met de Mercedes-Benz waren zeer positief en vormden de solide basis voor een verdere samenwerking. De Actros, die in samenwerking met bedrijfswagendealer Baan Twente is geconfigureerd, zal worden ingezet voor het vervoer van grind en andere verdichtingsmaterialen.

Nijhoff Grindmaatschappij

Sinds de oprichting in 1983 heeft Nijhoff Grindmaatschappij zich sterk gespecialiseerd in het innemen van afvalstoffen en het verwerken ervan tot secundaire grondstoffen. Dankzij vernieuwende processen heeft Nijhoff Grindmaatschappij zich als een van de eerste bedrijven in Nederland het “Cradle to Cradle” principe eigen gemaakt. Jaarlijks kan er tot wel 700.000 ton door het bedrijf op verantwoorde wijze worden verwerkt. Nijhoff Grindmaatschappij reinigt en herplaatst bijvoorbeeld ook het spoorwegballast aan het Nederlandse spoorwegennet.

Het zware werk

Eerder maakte Nijhoff Grindmaatschappij al gebruik van de Mercedes-Benz Actros. De ervaringen met deze vrachtwagen waren bijzonder positief. Dankzij de goede prestaties en stoere uitstraling van de Actros klopte men voor de nieuwe truck wederom aan bij bedrijfswagendealer Baan Twente. Om het vervoer van zware verdichtingsmaterialen probleemloos uit te kunnen voeren, werd in overleg, gekozen voor een Actros 2548 LS 6x2 met een hefbare voorloopas. Met zijn 480 pk sterke motor is de truck niet alleen zeer krachtig, maar dankzij de 12-traps Mercedes PowerShift automatische versnellingsbak, ook nog eens zeer zuinig in het brandstofverbruik.

Passen en meten

Voor een optimale verdeling van het gewicht heeft Baan Twente de voorloopas door een collega Mercedes-Benz dealer laten aanpassen. Deze as is niet alleen gestuurd, maar ook nog eens hefbaar. Ook is een grotere brandstoftank met een inhoud van 650 liter in het chassis verwerkt. Daarnaast is de trekker voorzien van een hydraulisch systeem voor het kiepen van de oplegger. Achter de cabine versterken twee staande uitlaatpijpen het imposante karakter van de Actros. Voor een extra comfort is de trekker uitgerust met het Drivers Line Prestige pakket.