08
juni
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 2551 LSVLA met V8 motor voor ITM Maters uit Huissen

ITM Internationaal Transport Maters uit Huissen heeft recentelijk twee nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen waaronder een Actros 2551 LSVLA met V8 motor en voorloopas. Deze krachtpatser wordt voornamelijk ingezet voor zwaar en speciaal transport.

ITM Maters B.V.

ITM Maters B.V. uit Huissen is een veelzijdig transportbedrijf dat al sinds 1900 bekend is met het vervoer over de weg. Tegenwoordig neemt het familiebedrijf de meest uiteenlopende vormen van nationaal en internationaal transport voor zijn rekening en bedient daarmee verschillende deelmarkten. Naast containervervoer en geconditioneerd transport is men ook zeer bedreven in het vervoer van zware materialen zoals kranen, shovels, boten, opslagtanks en zelfs scheepsaandrijvingen. Indien nodig wordt het transport begeleid door een eigen begeleidingsauto met een gecertificeerde chauffeur. Hiervoor beschikt ITM Maters over de nodige vergunningen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

100% Mercedes-Benz

Het familiebedrijf dat nu de vierde generatie Maters kent, is een Mercedes-Benz klant van het eerste uur. Het wagenpark telt zo’n veertien trekkende eenheden waaronder een groot aantal Actros trucks met Euro 5-motor. Ook heeft men nog een oude karakteristieke Mercedes-Benz SK in het wagenpark waarvan men geen afscheid wil nemen. Alle Mercedes-Benz trucks van ITM Maters worden in de herkenbare rode kleur geleverd en zijn voorzien van een rood-wit-blauwe ster in de grille. Zo ook de onlangs geleverde nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks: een Actros 1844 LS met Megaspace cabine en een krachtige Actros 2551 LSVLA.

Actros 2551 V8

Voor het zwaar en speciaal transport heeft ITM Maters de fraaie Actros 2551 LSVLA met voorloopas aangeschaft. De V8 motor levert voldoende vermogen voor het zwaarste werk. Probleemloos worden zware objecten op de dieplader vervoerd. De truck is gemodificeerd zodat twee 750 liter tanks in het chassis verwerkt konden worden, een unieke configuratie voor een voorloopasser. Hiervoor moest de AdBlue-tank aan de binnenkant van het chassis worden geplaatst. Deze Actros is met zijn 375 kW (510 pk) niet alleen bijzonder functioneel maar ook erg fraai en comfortabel. Want de Mercedes-Benz truck is bovendien uitgerust met het Super Drivers Linepakket, Mercedes Powershift, een alu-look dashboard, een lederen stuurwiel, Aluminium Durabrite velgen en extra luchthoorns en verstralers.