25
februari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 2555 V8 met extreem korte draaicirkel voor Van Grinsven BV

Van Grinsven BV heeft onlangs twee Actros trucks van het type 2555LS met V8 motor in gebruik genomen. Voor de inzet bij het exceptioneel vervoer zijn de Mercedes-Benz trucks voorzien van een unieke configuratie. Om een extreem korte draaicirkel te realiseren, heeft Mercedes-Benz dealer Rüttchen Oss de van origine Actros bakwagens ingekort tot een drie-assige trekker met gestuurde naloopas.

Van Grinsven BV

De kerntaken van Van Grinsven BV zijn kraanverhuur en nationale en internationale transporten. In het bijna vijftig jarig bestaan heeft het bedrijf ook een bijzonder goede naam opgebouwd in het exceptioneel vervoer. Hiervoor maakt men gebruik van een zestig eenheden tellend wagenpark waarvan er tien een zilveren Ster op de grille hebben. Men is zeer te spreken over de betrouwbaarheid van de voertuigen en ook het maatwerk van Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Oss wordt zeer op prijs gesteld. Mede hierdoor werden er onlangs twee nieuwe Actros speciaaltransporttrekkers aangeschaft.

Van bakwagen naar trekker

Voordat de chauffeurs achter het stuur van hun Actros konden plaatsnemen, moest er heel wat werk worden verzet. Van Grinsven klopte bij Rüttchen Oss aan voor een drie-asser met een zeer korte wielbasis voor een zo klein mogelijke draaicirkel. Bovendien wilde men de trucks in kunnen zetten voor verschillende transporttaken. De carrosseriespecialisten van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer hebben de wensen van Van Grinsven vertaald in een onconventionele oplossing waarbij de Actros bakwagens werden ingekort naar drie-assige trekkers met een schuifschotel op 96 cm hoogte.

Actros 2555

Het chassis van de trucks werden met maar liefst 1,10 meter ingekort. Door de geringe wielbasis van slechts 3,10 meter nemen de chauffeurs zelfs de krapste rotondes met gemak. De Actros trucks zijn bovendien uitgerust met een elektrisch en hydraulisch gestuurde naloopas die tot 40 km per uur automatisch meestuurt. Dankzij deze combinatie wordt een extreem korte draaicirkel gerealiseerd. Bij een hogere snelheid wordt de as overigens automatisch vastgezet voor extra stabiliteit.

Doordat de trekkers zijn uitgerust met een schuifschotel kunnen er diverse trailers zoals huiftrailers, hoge ballasttrailers en eurodiepladers aan de truck worden gekoppeld. Hiermee zijn de Mercedes-Benz Actros trucks voor nog meer verschillende transporttaken inzetbaar. De 550 pk sterke V8 krachtbron levert voldoende vermogen om in deze uiteenlopende situaties uitstekend te presteren.

Super Driversline Prestige

Beide Actros trucks zijn uitgerust met een Megaspace-cabine voor extra comfort voor de chauffeurs. Dankzij de riante binnenafmetingen, de vlakke cabinevloer en de diverse opbergruimten zijn de cabines niet alleen een ideale werkplek, maar ook een uitstekende leefomgeving tijdens internationale transporten. Bovendien heeft Mercedes-Benz de trucks af fabriek voorzien van het Super Driversline Prestige-pakket waarin ondermeer lederen bekleding en elektrische zonwering zijn opgenomen.