17
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 4165 SLT zwaartransport trekker voor Van der Meijden

Van der Meijden uit Koudekerk aan den Rijn heeft in de afgelopen maanden goede ervaringen opgedaan met de nieuwe Mercedes-Benz Actros 4165 SLT. Het bedrijf dat actief is op de markt van het speciaal- en zwaartransport in onder meer de bouwsector, zet deze trekker in voor het vervoer van prefab betonelementen en andere zware materialen.

De Actros SLT

De nieuwe Actros SLT 4165 S 8x4/4 van Van der Meijden is een vierassige trekker met aandrijving op de beide achterassen. De voorste as is 9-ton en de gestuurde voorloopas 8 ton. De aandrijving wordt verzorgd door een V8-motor met 480 kW/650 pk. De Mercedes PowerShift automaat is voorzien van een VIAB (Verschleissfreies Integriertes Anfahr- und Bremselement), dit is een vloeistofkoppeling met geïntegreerde retarder. Het systeem is eenvoudiger en lichter in gewicht en kan zeer hogere motorvermogens en motorkoppels aan. De vloeistofkoppeling maakt gecontroleerd en slijtagevrij wegrijden en manoeuvreren mogelijk, de lock-up functie overbrugt de vloeistofkoppeling en voorkomt vermogensverlies waardoor het rendement wordt verhoogd. De sterke retarder zorgt voor slijtagevrij afremmen. In combinatie met speciale module-opleggers waarbij het aantal assen kan worden aangepast, bedraagt het treingewicht maximaal 250 ton.

Van der Meijden

Van der Meijden Holding BV bestaat uit verschillende ondernemingen die actief zijn in de bouwsector. Het transportbedrijf verzorgt al decennialang het vervoer van productie- naar bouwplaats van prefab betondelen zoals liggers, vloeren, wanden, kolommen en andere elementen van uiteenlopende afmetingen. Voor het transport van deze zware, hoge, lange en/of brede ladingen beschikt het bedrijf over gekwalificeerd personeel en zeer modern materieel. Ook verzorgt men het totale pakket van benodigde vergunningen, ontheffingen en transportbegeleiding. Met de aanschaf van de Actros SLT is de eerste Mercedes-Benz truck in het veertig trekkende eenheden tellend wagenpark van Van der Meijden een feit.