30
december
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros 4341 WideSpread voor Berg De Lier

Onlangs heeft afvalverwerker Berg De Lier uit het gelijknamige De Lier een Actros 4341 in de WideSpread configuratie aangeschaft. De Mercedes-Benz truck is daarmee de eerste WideSpread in het wagenpark van Berg De Lier. Deze specifieke configuratie biedt veel voordelen in het containerwerk van de afvalverwerker.

Actros 4341 WideSpread

Deze 410 pk sterke Actros heeft meer laadvermogen dankzij een vergrote asafstand van de laatste twee assen. De twee achterassen worden bij een asafstand van meer van 1 meter 80 niet als tandemstel gezien maar als twee separate assen waardoor het laadvermogen van 9,5 t per as toeneemt naar 11,5 ton. Mercedes-Benz levert deze oplossing af fabriek. Berg De Lier ervaart de wendbaarheid dankzij deze asopstelling in combinatie met de laatste gestuurde as als een groot voordeel in het dagelijkse werk. Chauffeurs moeten vaak op lastig begaanbare en krappe wegen sturen en draaien. Bovendien leidt de WideSpread configuratie tot minder slijtage van de banden. Omdat Berg De Lier een haakarmsysteem gebruikt voor het op- en afzetten van de containers, wordt ook de waterpasdwarsregeling van de WideSpread regelmatig ingeschakeld. Deze gaat de scheefstand en het wegzakken op ongelijke grond of in het terrein actief tegen.

Actros WideSpread af fabriek

Sinds dit voorjaar zijn er speciaal voor de Nederlandse bouwsector Mercedes-Benz Actros bouwvoertuigen af fabriek leverbaar met een WideSpread-chassis. Hij is verkrijgbaar in een breed scala aan aandrijfvarianten die uiteenlopen van 6x4 tot 10x8. Ook is deze Actros leverbaar in de meest uiteenlopende wielbases en met motorvarianten van 320 pk tot 600 pk.. Bij de ontwikkeling van de WideSpread is uitgegaan van de traditionele producteigenschappen zoals de betrouwbaarheid, lange levensduur, degelijkheid, praktische inzetbaarheid en restwaarde. Omdat de Actros WideSpread een af fabriek oplossing is, zijn alle varianten volgens de strenge fabriekseisen getest en aan voldoen deze aan strenge kwaliteitseisen. Hierdoor profiteert de klant van alle standaard voordelen van Mercedes-Benz, zoals de volledige productaansprakelijkheid, fabrieksgaranties, het registreren van de voertuigdata in de systemen, de snelle onderdelenvoorziening en de deskundige service van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. Daarnaast is de Actros WideSpread voorzien van vele innovatieve functionaliteiten zoals de Dynamic Truck and Trailer Suspension, de Electronic Truck Steering op de laatste aangedreven, starre as, een centreerstand, een niveauregeling, een kipperbeveiliging en een waterpasdwarsregeling.

Vertrouwen voor de toekomst

De Actros WideSpread van Berg De Lier valt uitstekend in de smaak. De truck die jaarlijks 50.000 kilometer aflegt, kan in uiteenlopende werkterreinen prima uit de voeten en wordt daarom als all round auto ingezet. De vaste chauffeur op de Actros WideSpread is enthousiast over deze Mercedes-Benz oplossing. De goede vering die bij andere trucks veelal stug is, zorgt voor veel comfort. Eigenaar Dirk van den Berg verwacht de WideSpread configuratie in de toekomst op meer voertuigen in het wagenpark terug te zien. Hiervoor wendt men zich altijd tot vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz Maasdijk met wie Berg De Lier.

Berg De Lier

Afvalverwerker Berg De Lier is in ruim vijftig jaar uitgegroeid tot een professionele afvalspecialist in de regio Westland, Rotterdam en Den Haag. Vanuit twee vestigingen in De Lier en Hoek van Holland worden uiteenlopende afvalstromen op verantwoorde wijze verwerkt en afgevoerd. Daarbij wordt ruim negentig procent van alle afval gerecycled. Berg De Lier is vooral actief in de glastuinbouw, de bouw, de overheid en de particuliere sector. Uiteraard zorgt het familiebedrijf ervoor dat de strenge en wettelijke milieuregels worden nageleefd. Voor alle activiteiten heeft Berg De Lier een wagenpark opgebouwd van acht bedrijfswagens waarvan er zeven door Mercedes-Benz zijn geleverd. Naast een Vito telt de vloot twee Axor en vier Actros vrachtwagens. Waaronder de nieuwe vierassige Actros WideSpread.