29
oktober
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros is 'Best of 9'

  • Dubbele overwinning voor Mercedes-Benz: Actros 1842 Euro V en Actros 1842 Euro VI op eerste en tweede plaats

  • Mercedes-Benz domineert in de categorieën 'rendement' en 'brandstof- en AdBlueverbruik'

  • Actros cabine Stream Space 2.5 overtuigt chauffeurs

De Mercedes-Benz Actros heeft in de praktijktest 'bestof9.eu' met een dubbele overwinning in het totaalklassement en drie van de vier mogelijke eerste plaatsen in de subcategorieën zijn concurrenten ver achter zich gelaten.

Transportbedrijf Reinert Logistics testte alle voor de Europese markt relevante truckmerken en werd daarbij begeleid door vakjournalisten van 'Transport' en 'Logistra'. Voor Mercedes-Benz deed naast de Euro V-versie - aan het begin van de test in het voorjaar van 2012, ook later een Actros in Euro VI-versie mee.

In uniforme opleggers vervoerde transporteur Reinert diepvrieslevensmiddelen waarbij gebruik werd gemaakt van grotendeels vaste routes tussen Duitsland en Oostenrijk. In totaal legden de trekkers met oplegger zo'n 300.000 km per voertuig af. Het resultaat van Mercedes-Benz mocht er zijn: in totaal zes keer de eerste plaats in de categorieën 'brandstofverbruik', 'chauffeursoordeel', 'rendement' en daardoor eveneens koploper in het totaalklassement 'Best of 9'. Hiemee heeft de nieuwe Actros wederom het bewijs geleverd van haar betrouwbaarheid en lange levensduur én het feit dat zij op het gebied van TCO de benchmark zijn. Daarnaast konden de chauffeurs worden overtuigd van het comfort in de StreamSpace-cabine.

In de parallel uitgevoerde praktijktest 'bestof9.eu 2.0' met trekkers plus oplegger met Euro VI-uitlaatgastechniek kwam Mercedes-Benz van de zeven Europese truckmerken DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania en Volvo als beste uit de strijd.

Voor de uitdaging 'bestof9.eu 2.0' verscheen een Actros 1845 met Safety-Package Top en GPS-Tempomat PPC, een vermogen van 449 pk uit 12,8 liter cilinderinhoud en 2200 Nm plus 200 Nm TopTorque aan de start. De trekker met oplegger was net als in de 'bestof9'-versie uitgerust met de ruime en aerodynamisch geoptimaliseerde StreamSpace-cabine in comfortabele 2,5 meter-uitvoering. Daarnaast startte een niet minder compleet uitgeruste Actros 1843 (428 pk/2100 Nm) met10,7 liter motor en identieke cabine om in de praktijk te testen welke mogelijkheden de downsizing met bijna 200 kg bonus aan nuttige lading biedt.