17
april
2018
|
16:04
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros SilverStar Edition voor eigen rijder Nico Kramer

Eigen rijder Nico Kramer uit het West-Friese 't Veld is de eerste chauffeur die een Mercedes-Benz Actros SilverStar Edition in gebruik heeft genomen. Deze unieke Actros, geleverd door Gomes Noord-Holland B.V. in Warmenhuizen, is voorzien van de Mercedes-AMG Petronas kleuren uit de Formule 1. Daarnaast is de Limited Edition truck uitgerust met anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, het Comfort package, het Zichtpakket en Safety package met onder meer Active Brake Assist 4 en SideGuard Assist.

Unieke uitvoering

Als eigen rijder die jaarlijks gemiddeld 130.000 kilometer aflegt met groepagevervoer in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italie was Nico Kramer op zoek naar een luxe en comfortabele truck. De Actros SilverStar Edition, die vorig jaar werd geïntroduceerd, kwam voor hem dan ook als geroepen. De eigen rijder uit 't Veld was zo onder de indruk van de rijk uitgeruste truck dat hij meteen een exemplaar bij Mercedes-Benz dealer Gomes Noord Holland B.V, bestelde. Onlangs nam hij deze Actros SilverStar Edition 2148 LS, in het design met de Mercedes-AMG Petronas kleuren uit de Formule 1, in ontvangst. Bovenop de dakspoiler van de met zilver-groen-zwarte striping GigaSpace-cabine prijkt het SilverStar Edition logo. De Bi-Xenon koplampen en groene accenten op de zij-skirts en in de zwarte velgen geven de Actros een sportieve uitstraling. "De striping is mooi om te zien. Normaal ben ik er niet zo van. Mijn vorige Actrossen waren gewoon wit en rood, maar het oog wil ook wat," vertelt Nico Kramer. "In combinatie met mijn witte koeltrailer is het zelfs nóg beter, dan is het echt een strak geheel!"

De nieuwste veiligheidssystemen

Behalve een fraai uiterlijk heeft de Actros SilverStar meer te bieden. De Actros is onder meer uitgerust met de anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, het Comfort package, het Zichtpakket en het Safety package. De nieuwste veiligheidssystemen van Mercedes-Benz Trucks, zoals het automatische remsysteem Active Brake Assist 4 en dodehoekassistent SideGuard Assist, vallen daar ook onder.

Luxe bekleding

Het interieur van de GigaSpace-cabine van de Actros 2148 LS met onder meer een comfortbed met premium matras en ambiente interieurverlichting biedt de chaffeur maximaal comfort. Daarnaast is de cabine voorzien van hoogwaardige met leder beklede stoelen met groene stiknaden, een stijlvol lederen dashboard en het lederen deurpaneel. Om het geheel af te maken is de driedelige mattenset met een groene bies en het SilverStar Edition logo verrijkt.