22
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros wint opnieuw internationale designprijs

  • 'iF-Design Award' voor de nieuwe Actros in de categorie productdesign

  • Vierde renommeerde designprijs voor het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truckfamilie

Het iF-label geldt wereldwijd als kwaliteitskenmerk voor uitstekend design en de nieuwe Mercedes-Benz Actros mag dit predicaat nu dragen. Een jury van 49 experts op het gebied van design, industrie en scholing kozen dit jaar uit meer dan 3.000 bijdragen hun favoriet.

De iF-Design Award is zestig jaar geleden in het leven geroepen door het in Hannover gevestigde 'International Forum Design' en tentoonstellingen van overal ter wereld. Ieder jaar worden de prijzen voor excellente vormgeving uitgereikt in de categorieën 'Product', 'Communication' en 'Packaging'.

De jury heeft drie dagen achter gesloten deuren vergaderd, de producten bekeken, uitgeprobeerd en geanalyseerd.

"Wie hier onderscheiden wordt, heeft met buitengewoon productdesign overtuigd", luidt de motivatie van de internationale vakjury. Belangrijke criteria zijn de acceptatie door de doelgroepen, kwaliteit van de vormgeving en creativiteit, klantgerichtheid, rendement, originaliteit en innovatie. De bij de iF-Design Awards in de prijzen gevallen bijdragen weerspiegelen de actuele trends in design en het rendement van goed vormgegeven objecten.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd eerder al onderscheiden met de 'red dot' Design Award van het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, de 'German Design Award 2013' in de categorie 'transportation and public space' en de 'Focus in Gold 2012' van het Design Center Stuttgart.

Het vlaggenschip van de truckfamilie van Mercedes-Benz overtuigde de internationale vakjury met goede kwaliteit en ergonomie van het interieur en de consistente vormgeving van het exterieur van de verschillende voertuigvarianten.