07
maart
2017
|
09:05
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Arocs 3745 L 8x2/4 met Palfinger kraan voor Koeman Kranen en Betonpompen

Samenvatting

Recent heeft Koeman Kranen en Betonpompen uit Berkhout een Mercedes-Benz Arocs 3745 L 8X2/4, geleverd door Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland B.V, in gebruik genomen. De unieke configuratie, met Palfinger PK 78002 kraan en middenas AHW, werd opgebouwd door Rijkhoff Autolaadkranen uit Wormerveer, Stam Carrosserie uit Obdam en Gomes Wognum.

Arocs 3745 L

De nieuwe Mercedes-Benz Arocs 3745 L 8x4/4 werd afgelopen week door Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland B.V. afgeleverd bij Koeman Kranen en Betonpompen. Het bedrijf in Berkhout is gespecialiseerd in de verhuur van telescoopkranen, mobiele torenkranen en betonpompen en transport met bakwagen voorzien van een autolaadkraan. De 450 pk (330 kW) Arocs met ClassicSpace-cabine heeft een GVW van 37 ton en is onder andere uitgerust met Servotwin-besturing en Powershift (G230-12) automatische versnellingsbak. De gieklengte van de Palfinger kraan zorgt voor een haakhoogte van 36 meter. De 78 tonmeter kraan is voorzien van beweegbare jib die geschikt is om over hoge gebouwen heen te komen. De Arocs met Palfinger kraan zal worden in gezet voor hijs- en transportwerkzaamheden van zware lasten, dakkapellen, bouwmaterialen en meubels. Het rijcomfort van de Arocs was samen met de automatische versnellingsbak en goede stuur- en veereigenschappen doorslaggevend bij de keuze voor de nieuwe truck. De 35-jarige relatie met Mercedes-Benz dealer Gomes Noord-Holland B.V. was ook een belangrijke reden bij de keuze van Koeman Kranen en Betonpompen voor Mercedes-Benz. Een Arocs 4151 vijfasser voor het pompen van beton en twee Arocs 2736 en 3542 trucks staan momenteel nog in bestelling.

Koeman Kranen en Betonpompen

Koeman Kranen en Betonpompen, gevestigd in Berkhout, is al 45 jaar gespecialiseerd in de verhuur van telescoopkranen, mobiele torenkranen en betonpompen. Daarnaast verzorgen ze ook transport met bakwagen voorzien van een autolaadkraan. Het bedrijf heeft 25 medewerkers in dienst. Het wagenpark bestaat uit tien kranen, twee trucks en 13 betonpompen. Van de betonpompen zijn er acht met een onderstel van Mercedes-Benz.