04
februari
2021
|
15:28
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Atego voor Aalsmeerse Bloemenhal

  • Nieuwe luchtgeveerde Atego 1224 met slaapcabine voor het transport van bloemen naar de winkel in Dieren
  • Vorige Mercedes-Benz Atego na achttien jaar trouwe dienst ingeruild

Recent heeft Aalsmeerse Bloemenhal uit Dieren een nieuwe Mercedes-Benz truck in gebruik genomen. De Atego 1224 L met slaapcabine en hoog dak wordt ingezet voor het transport van bloemen van verschillende veilingen naar de eigen bloemenwinkel.

Atego 1224 L

De nieuwe distributietruck vervangt de oude Atego die achttien jaar lang trouw dienst deed. De Atego 1224 L werd afgelopen week geleverd door Wensink Apeldoorn. Het distributievoertuig is voorzien van een 2.30 meter brede slaapcabine en hoog dak omdat eigenaar Erik Berendsen en zijn zoon samen naar bloemenveilingen in Aalsmeer, Ede en Herungen (Duitsland) rijden. Berendsen: "Ik rijd met mijn zoon Tom op de vrachtwagen en we doen gezamenlijk de inkoop op verschillende veilingen. Zo zorgen we ervoor dat ons assortiment heel divers is. Om op tijd achter de knop van de veilingklok te zitten, moeten we vroeg op weg. Met het comfortbed kan een van ons twee nog even slapen voordat we terugkomen in de winkel om daar het ingekochte assortiment verder te verwerken." De Atego is voorzien van de OM936 motor met 175 kW / 238 pk. Voor optimale veiligheid is de 12-tons bakwagen voorzien van Active Brake Assist, Lane Keeping Assist en een frontspiegel. De bak op het Atego chassis werd geleverd door carrosseriebedrijf Van Berkum uit Lochem. Wensink Apeldoorn rustte de Atego verder nog uit met dakspoiler, luchthoorns, led verlichting en een luchtgeveerde comfortstoel.

Fijne samenwerking

Bij het familliebedrijf, waar inmiddels de derde generatie sinds 1966 werkzaam is, weet men de weg naar de Mercedes-Benz dealer goed te vinden. Naast de nieuwe Atego, beschikt men ook over personen- en bestelwagens met de zilveren ster. Berendsen: "Het is gewoon ons merk. De betrouwbaarheid heeft ons nooit in de steek gelaten en de uitstraling past bij de kwaliteit van ons bedrijf." Naar verwachting gaat de Atego tussen de 35.000 en 40.000 kilometer per jaar afleggen. Wensink Apeldoorn verzorgt het periodieke onderhoud.