04
mei
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz bergingsvoertuig voor Smink Transport

Smink Transport uit Amersfoort heeft onlangs een nieuw zwaar bergingsvoertuig voor vrachtwagens en autobussen in gebruik genomen. Voor het zware werk is bewust gekozen voor een Mercedes-Benz Actros, type 4141 K 8x4 met twee gestuurde voorassen. Deze truck is in overleg met de specialisten van Stern Auto en Gebr. Lighthart voorzien van een wrecker-opbouw van Omars.

Onlangs is een nieuwe Mercedes-Benz Actros van het type 4141 K 8x4 met twee gestuurde voorassen, uitgevoerd als zwaar bergingsvoertuig voor vrachtwagens en autobussen, aan het wagenpark toegevoegd. Dit voertuig werd geleverd door vaste de dealer Stern Auto uit Nijkerk. De specialisten van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer hebben het chassis technisch voorbereid voor de montage van de wrecker-opbouw die in Italië is gerealiseerd. Het voertuig voldoet aan alle wettelijke eisen en is voorzien van twee verzwaarde 16 tons achterassen met 18 tons veerpakketten. De lepelinstallatie om voertuigen weg te slepen mag wettelijk 9 ton tillen, maar kan tot wel 11 ton hebben. Smink Transport heeft voor de zware inzet een zwaartransportontheffing tot 48 ton gekregen. Dankzij de kracht van de Mercedes-Benz Actros en de wettelijke ontheffingen kan Smink de wegen snel vrij maken bij een ongeval om de doorstroming te optimaliseren. De Actros is op verzoek van Smink voorzien van een handgeschakelde transmissie. Het aanrijden, tot op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren en jutteren bij het vlottrekken van een voertuig, gaat volgens Smink erg op gevoel wat bij een handbak soms beter tot zijn recht komt.

Smink Transport

Smink Transport heeft een naam opgebouwd in de regio Amersfoort. Het bedrijf dat in 1986 in Hoevelaken werd opgericht als bergingsbedrijf regelt en verzorgt ondermeer autotransporten, bergingen en ontruimingen. In de loop der jaren zijn de activiteiten continu uitgebreid. In opdracht van verzekeraars en alarmcentrales worden gestrande auto’s en trucks na pech of een ongeval geborgen en getransporteerd naar een garage of schadeherstelbedrijf. Verder worden er naast personenwagens, bussen, bestelwagens en vrachtwagens ook heftrucks en stukgoederen vervoerd. Voor het transport van oldtimers, exclusieve modellen en prototypes maakt Smink gebruik van gesloten transportauto’s. 

Rond om de klok inzetbaar

Het wagenpark van Smink Transport telt bijna dertig eenheden welke bijna allen door Mercedes-Benz geleverd zijn. Naast zware bergingsvoertuigen heeft Smink ook Sprinter oprijwagens. Het comfort en bedieningsgemak van de voertuigen worden zeer gewaardeerd. Maar men hecht ook bijzonder veel waarde aan de lage onderhoudskosten en de hoge mate van betrouwbaarheid. De nieuwe Actros is met vijf ploegen van twee man 24 uur per dag, zeven dagen per week inzetbaar.