29
april
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz biedt dieselpartikelfilter als ruilonderdeel

  • Dieselpartikelfilter direct om te wisselen met Mercedes-Benz origineel Ruil Dieselpartikelfilter (DPF)

  • Hoge inzetbaarheid trucks door directe beschikbaarheid onderdelen

  • Kwaliteit en garantie van Mercedes-Benz ReMan-onderdeel gelijk aan nieuw onderdeel

  • Mercedes-Benz waarschuwt voor verkeerde reinigingsmethoden

Dieselpartikelfilters die aan reiniging toe zijn, kunnen dankzij een speciaal daarvoor ontwikkeld programma, snel en efficiënt worden vervangen. Mercedes-Benz stelt hiervoor een origineel Ruil Dieselpartikelfilter beschikbaar vanuit het ReMan-programma. Deze Mercedes-Benz originele Ruil Dieselpartikelfilters zijn gereinigd volgens een door Mercedes-Benz gepatenteerd proces. Dit proces is zo grondig, dat de kwaliteit en functionaliteit, en daarmee de garantie van een gereinigd filter, gelijkwaardig is aan die van een nieuw onderdeel.

Uiterst efficiënte reiniging

Het dieselpartikelfilter is een essentieel onderdeel dat ervoor zorgt dat de truck aan de Euro 6-norm voldoet. Dit onderdeel filtert namelijk de roetdeeltjes uit de uitlaatgasstroom. Na verloop van tijd, neemt de werking van het filter af en dient het gereinigd of vervangen te worden. Mercedes-Benz ontwikkelde het ReMan-programma. Met dit reviseerprogramma van Mercedes-Benz worden onderdelen als dynamo’s, motoren, turbo’s, en dus ook het dieselpartikelfilter, volledig gereviseerd. Mercedes-Benz Trucks biedt klanten de mogelijkheid het huidige dieselpartikelfilter direct in te ruilen voor een origineel Ruil Dieselpartikelfilter uit het ReMan-programma. Dit filter is gereviseerd volgens een gepatenteerd reinigingsproces dat speciaal door Mercedes-Benz ontwikkeld werd om dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen als bij een nieuw onderdeel. In het behandelingscentrum ondergaat het dieselpartikelfilter een uiterst efficiënte combinatiereiniging. Door de hoge reinigingsgraad van de originele Ruil Dieselpartikelfilters is een lage uitlaatgastegendruk gegarandeerd. Zo worden de wettelijke richtlijnen gewaarborgd en wordt het brandstofverbruik laag gehouden. Ook dienen de filters hierdoor minder vaak gereinigd te worden.

Snelle vervanging: maximale uptime

De kwaliteit van alle Mercedes-Benz originele Ruil Dieselpartikelfilters wordt na reiniging grondig gecontroleerd zodat transporteurs zeker weten dat de kwaliteit hoogstaand is. Kiest een transporteur voor de originele Ruil Dieselpartikelfilters, dan zijn alle benodigde onderdelen voor bijvoorbeeld montage, inbegrepen. Doordat Mercedes-Benz truckdealers de originele Ruil Dieselpartikelfilters op voorraad hebben, hoeft niet gewacht te worden tot het huidige filter gereinigd is, maar kan het filter direct snel en vakkundig verwisseld worden voor maximale beschikbaarheid van het wagenpark. Door de hoge kwaliteit van het originele Ruil Dieselpartikelfilter, duurt het bovendien langer voor het filter weer gewisseld moet worden. Maakt een transporteur bovendien gebruik van FleetBoard, dan garandeert Mercedes-Benz een nog langer onderhoudsinterval van het filter.

Verkeerde methoden van reiniging

Naast de gepatenteerde methode van Mercedes-Benz, worden verschillende andere reinigingsmethoden voor dieselpartikelfilters aangeboden. Mercedes-Benz waarschuwt voor de nadelen van veel van deze reinigingsmethoden: harde schuurmiddelen, chemische reinigingsadditieven en te hoge reinigingstemperaturen leiden tot aanzienlijke schade. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verlies van de katalytische werking en beschadiging of vernietiging van het filterelement, waardoor het filter niet meer aan de Euro 6-norm voldoet. Ook leidt een onvolledige reiniging vaak tot een hoger brandstofverbruik vanwege een hogere uitlaatgastegendruk. Transporteurs die gebruik willen maken van Mercedes-Benz originele Ruil Dieselpartikelfilters, of van andere onderdelen uit het ReMan-programma, kunnen terecht bij hun lokale Mercedes-Benz truckdealer.