28
oktober
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz certificeert 63 afleverinstructeurs op BedrijfsautoRAI

  • Alle dealers in Nederland beschikken nu over gecertificeerde afleverinstructeurs die volgens dezelfde richtlijn en hoge standaard werken

  • Wanneer een chauffeur zijn truck optimaal kent, resulteert dit in minder slijtage, een verminderd brandstofverbruik, een hoger comfort en een verbeterde veiligheid

Tijdens de BedrijfsautoRAI op zaterdag 24 oktober werden 63 Mercedes-Benz afleverinstructeurs officieel gecertificeerd. De 63 instructeurs doorliepen eerder dit jaar een training en zijn afkomstig van alle Mercedes-Benz truckdealers in Nederland. Zodoende wordt de instructie overal volgens dezelfde richtlijnen en hoge standaarden gegeven.

Gespecialiseerde afleverinstructeurs bij alle Mercedes-Benz truckdealers

Alle Mercedes-Benz dealers in Nederland vaardigden eerder dit jaar een aantal medewerkers af, zodat iedere dealer zijn eigen afleverinstructeurs in huis heeft. Deze zijn getraind op een grondige kennis van zaken over de huidige Mercedes-Benz trucks en systemen, maar blijven ook bij nieuwe ontwikkelingen in de toekomst training ontvangen, zodat de constante kwaliteit van de afleverinstructie gewaarborgd wordt. Susan Metselaar van Mercedes-Benz: “Met de jaren zijn onze trucks uitgerust met talloze slimme assistentiesystemen om de veiligheid en het comfort te verhogen en het brandstofverbruik en de emissie terug te dringen. We merken dat een grondige afleverinstructie nodig is. Alleen als een chauffeur zijn truck en alle systemen goed kent, kan hij of zij die systemen maximaal benutten. Ook is het belangrijk dat chauffeurs en transporteurs op de hoogte zijn van de totaalservice die Mercedes-Benz biedt. Van het CAC dat 24 uur per dag, zeven dagen per week te bereiken is, tot de openingstijden van de dealer en hoe de dealer met FleetBoard kan ondersteunen in het optimaal inplannen van onderhoud en dergelijke. Een grondige instructie past binnen de hoogstaande service die wij willen bieden aan onze klanten.”

Optimale kennis van de truck

Tijdens een afleverinstructie passeren de meest uiteenlopende zaken de revue. Van het afstellen van het stuur en de stoel, tot het gebruik van PPC (Predictive Powertrain Control) en FleetBoard. Michel Vlaswinkel, een van de gecertificeerde Mercedes-Benz afleverinstructeurs: “We leggen alles uit wat voor de chauffeur handig is om te weten. Het is voor een chauffeur bijvoorbeeld belangrijk om uitgelegd te krijgen hoe PPC werkt, hoe om te gaan met een systeem als Active Brake Assist (ABA 3), hoe de motorrem optimaal te gebruiken, enzovoort. Hier dient voldoende tijd voor uitgetrokken te worden. Een volledige instructie kan tot gevolg hebben dat de chauffeur zijn truck optimaal gebruikt wat bijvoorbeeld een lager brandstofverbruik, een hogere veiligheid, minder onderhoud en meer comfort tot gevolg heeft. Uiteindelijk blijft de chauffeur zelf altijd wel bepalend voor het succes en daar helpen wij hem dus bij.”