18
juli
2017
|
13:15
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Econic voor de afvalinzamelingsdienst van Gemeente Voorschoten

Gemeente Voorschoten nam vorige maand de tweede Mercedes-Benz Econic 2630 L VLA Euro 6 in gebruik. De nieuwe Econic werd afgeleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven en wordt ingezet voor het inzamelen van huisvuil en grofvuil in de gemeente Voorschoten.

Econic

De keuze van de gemeente Voorschoten voor de Econic komt niet onverwacht. In 2001 werd de eerste Econic aangeschaft. Wegens volle tevredenheid werd zestien jaar later voor een nieuw exemplaar gekozen. Mede omdat het eerste exemplaar aan vervanging toe was. De nieuwe Econic 2630 L VLA Euro 6 is voorzien van GeesinkNorba huisvuilopbouw. Daarmee halen de chauffeurs en beladers huisvuil en grofvuil op in de gemeente Voorschoten. "We hebben de belading aan de achterkant laten aanpassen zodat we verschillende type containers kunnen ophalen," zegt Jos Konijn, werkplaatschef bij Gemeente Voorschoten.

Veilig en ergonomisch

Arbotechnisch en ergonomisch gezien is de Econic een slimme oplossing voor afvalinzamelingsdiensten. Door de lage instap kunnen de chauffeurs en beladers snel en veilig in- en uit stappen. Daarnaast biedt de grote cabine plaats aan vier inzittenden en staan de grote ruiten garant voor een goed zicht. Door de lage zitpositie zit de bestuurder op ooghoogte met voetgangers en fietsers. Dit maakt de Econic een veilige truck voor in de stad. De automatische versnellingsbak maakt het rijden makkelijk in het stop-and-go verkeer in binnenstedelijke gebieden. De compactheid van de Econic houdt hem wendbaar en de draaicirkel klein zodat hij makkelijk door smalle straten past.