31
maart
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz, FleetBoard, Krone en FRIGOBLOCK slaan handen ineen

Vanaf april dit jaar starten Mercedes-Benz en FleetBoard samen met Krone en FRIGOBLOCK een roadshow voor het distributietransport in de foodsector. Twaalf maanden lang wordt een complete trekker-oplegger met koeling getoond aan vervoerders in deze bedrijfstak. Deze onderlinge samenwerking heeft geleid tot een bijzonder schoon en efficiënt voertuig met PIEK-gecertificeerde oplegger dat naadloos aansluit op de eisen uit de dagelijkse praktijk.

De roadshow van de vier partijen is bedoeld om transporteurs in de geconditioneerde fooddistributie kennis te laten maken met een moderne en milieuverantwoorde totaaloplossing. Gedurende een periode van twaalf maanden wordt een demovoertuig ingezet om de toegevoegde waarde van de truck-, oplegger- en koelingfabrikant en de telematicaspecialist aan de dagelijkse praktijk te toetsen. Aan de basis van dit project staat een Mercedes-Benz Actros 1844 LS. De Actros werd eerder al door het Guinness World Records boek gelauwerd om zijn zuinigheid. Mede dankzij de even krachtige als zuinige BlueTec-motoren en de doorontwikkelde automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift is het brandstofverbruik zeer gunstig. Hierdoor is de Mercedes-Benz Actros voor iedere transporteur een rendabel voertuig.

Krone & FRIGOBLOCK

Speciaal voor de inzet in de fooddistributie, heeft opleggerfabrikant Krone een PIEK-gecertificeerde Cool Liner ontwikkeld. Deze oplegger is vervaardigd van duoplex staal en is ruim elf meter lang en tweeënhalve meter breed. Met een geluidsarme aluminium vloer en veelzijdige mogelijkheden om de lading te zekeren, is deze oplegger ideaal voor het distributietransport. FRIGOBLOCK heeft de oplegger met de HD 25 koeling van ’s werelds eerste hybride transportkoeling voorzien. De aandrijving van het driecilinder aggregaat is zowel gekoppeld aan de generator van de Actros motor als direct aan de Common-Rail-Diesel krachtbron. Met deze goed geïsoleerde hybride oplossing realiseert FRIGOBLOCK een indrukwekkende reductie van brandstof, emissies en geluid.

FleetBoard bewijst het

De zuinige Mercedes-Benz Actros, de lichtgewicht oplegger en de hybride koelmotor dragen bij aan het gunstige verbruik en de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen. Maar ook het geluidsniveau wordt aanzienlijk teruggebracht. Dit brengt veel voordelen voor de omgeving in de stadsdistributie met zich mee. Mercedes-Benz FleetBoard levert ook een waardevolle bijdrage met de telematicadiensten Voertuigmanagement en Koeldatamanagement. FleetBoard Voertuigmanagement levert wagenparkbeheerders en transportondernemers gedetailleerde informatie over het brandstofverbruik en de slijtage van de voertuigen. Op basis van deze gegevens kunnen gerichte aanwijzingen aan de chauffeur worden gegeven voor wat betreft een efficiënte rijstijl en een optimale benutting van het voertuig. Ook genereert FleetBoard Voertuigmanagement gegevens over de technische staat en conditie van een groot aantal onderdelen. FleetBoard Koeldatamanagement zorgt met een speciale computer voor een permanent en gemakkelijk af te lezen bewijs van de gesloten koelketen. Het temperatuurverloop in de Krone oplegger wordt ononderbroken gemonitord. Fooddistributeurs krijgen periodiek een overzichtelijk FleetBoard Report van de door Voertuigmanagement en Koeldatamanagement gegenereerde data.