08
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz FuelDuel overtuigt L. van Tiel Transport

L. van Tiel Transport b.v. uit Schiedam nam in december twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik. Positieve ervaringen met het Mercedes-Benz zuinigheidsoffensief FuelDuel en vertrouwen in de kwaliteit van de nieuwe Actros deden het bedrijf overgaan tot aanschaf. Het zijn de eerste twee Mercedes-Benz trucks in het wagenpark van de transporteur.

Het bedrijf neemt twee nieuwe Actros 1842LS vrachtwagens met BigSpace-cabine in gebruik. De trucks zijn compleet VLG-opgebouwd en voorzien van een compressor. Verder zijn de trucks uitgerust met Alcoavelgen. Voor een strakke lakafwerking is alles meegespoten, inclusief het chassis en de naven. Het wagenpark van de transporteur bestaat uit veertig trucks. Tot voor kort nog zonder Mercedes-Benz. L. van Tiel Transport schaart zich daarmee bij een aanzienlijke reeks transporteurs waarbij Mercedes-Benz in 2012 haar intrede kon doen met de nieuwe Actros. Directeur Hjamar van Tiel: “Qua aanschafprijs bleek de nieuwe Actros vergelijkbaar met andere merken. De truck ziet er erg mooi uit en biedt veel ruimte aan de chauffeur. We rijden voornamelijk middellange afstanden met zware vrachten droge en natte bulk. Een laag brandstofverbruik is erg belangrijk want we verbruiken zo’n 1,5 miljoen liter diesel per jaar. Een paar procent besparing maakt een groot verschil.” 

FuelDuel gaf vertrouwen

Vorig jaar zomer al begon de oriëntatie naar de trucks van Mercedes-Benz. L. van Tiel Transport deed met een huidige Mercedes-Benz Actros mee aan de Fuel Duel. Het bedrijf was verrast door het resultaat (een verbruik van 1 op 3,5). Dit is ruim 15% zuiniger dan het wagenpark gemiddeld verbruikt. Hjamar van Tiel: “Met name het vertrouwen dat we dankzij de FuelDuel hebben in het brandstofverbruik en het enthousiasme bij de chauffeurs over de nieuwe Actros heeft ons doen besluiten om de vrachtwagens van Mercedes-Benz in te zetten. En met de nieuwe Actros verwachten we een nog scherper brandstofverbruik. Na de FuelDuel met de huidige Actros hielden we de nieuwe Actros goed in de gaten. De introductiedag op vliegbasis Valkenburg, artikelen in vakbladen en inhoudelijke gesprekken met collega’s maakten ons erg geïnteresseerd. Maar ook het feit dat Mercedes-Benz standaard drie jaar garantie geeft op de aandrijflijn, terwijl andere merken éé n of twee jaar geven, woog mee. Daar straalt een stukje vertrouwen van uit in je eigen product.” 

Perspectief voor de toekomst

De ene Actros rijdt met tankcontainers, voornamelijk korte ritten in Nederland, met een verwacht jaarkilometrage van 80.000 tot 100.000 km. De andere Actros rijdt met een vaste tankoplegger en zal zowel korte als lange ritten maken. Het verwachte jaarkilometrage is 130.000 km. De komende tijd zal het bedrijf de verbruiksresultaten van met name de laatstgenoemde truck goed monitoren. Verwacht wordt dat deze vanwege de uiteenlopende inzet een eerlijk beeld zullen geven van het besparingspotentieel van de nieuwe Actros. Ook de samenwerking met Hogenbirk Bedrijfswagens B.V. in Rotterdam en Dordrecht biedt volgens Hjamar van Tiel perspectief voor de toekomst. “Hogenbirk liet een zeer goede indruk achter, zowel gua service en kwaliteit als qua prijs.”

L. van Tiel Transport b.v.

L. van Tiel Transport b.v. uit Schiedam is in 1928 opgericht. Inmiddels is de 3e generatie werkzaam bij het familiebedrijf dat een begrip is in de regio. Het bedrijf voert tank-, bulk- en containertransport uit, met opslag- en overslagfaciliteiten.