15
november
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Kilometermiljonairs gehuldigd tijdens chauffeursdag nieuwe Actros

Zaterdag 5 november j.l. zijn maar liefst drie lichtingen Mercedes-Benz Kilometermiljonairs flink in het zonnetje gezet. De feestelijkheden voor deze bijzondere groep Mercedes-Benz ambassadeurs vonden ’s ochtends plaats tijdens de chauffeursdag van de officiële introductie van de nieuwe Actros in Nederland op vliegveld Valkenburg.

Bijzondere ambassadeurs

Vliegveld Valkenburg (bij Katwijk, ZH) vormde het bijzondere toneel waar de nieuwe Mercedes-Benz Actros voor het eerst officieel aan het Nederlandse publiek is getoond. Tegelijkertijd kon op het evenement worden aangehaakt als het perfecte moment voor de huldiging van de Mercedes-Benz Kilometermiljonairs van de afgelopen drie jaren: 2009, 2010 en 2101. Het selecte gezelschap van Mercedes-Benz ambassadeurs wordt zowel door de dealers als door de importeur een warm hart toegedragen. Daarom zijn als blijk van dank en waardering 151 chauffeurs uitgenodigd om op zaterdag 5 november naar Valkenburg te komen.

Huldiging

Na eerst de spectaculaire openingsshow in de Theater Hangaar, bekend van de musical Soldaat van Oranje, te hebben bijgewoond, druppelden de eerste enthousiaste chauffeurs met introducé(e)s de speciaal ingerichte ruimte binnen en werd het al snel gezellig druk. Om 10.30 uur begon de feestelijke huldiging voor deze bijzondere chauffeurs met een dankwoord van Jasper Hafkamp, Directeur Trucks van Mercedes-Benz Nederland. Hij stond stil bij de aanwezigheid van de oudste én de jongste aanwezige Kilometermiljonair . Aansluitend overhandigde hij persoonlijk het felbegeerde gouden kenteken aan alle chauffeurs die dit jaar het spectaculaire kilometrage van 1.000.000 kilometer hebben bereikt.

Onder de Kilometermiljonairs van 2009, 2010 en 2011 zijn meer dan 76 chauffeurs die meer dan 1 miljoen kilometer met dezelfde truck op de teller hebben gezet. Daarnaast zijn er 23 chauffeurs die al meer dan 10 jaar in een Mercedes-Benz hebben gereden en 19 chauffeurs die al meer dan 25 jaar aaneengesloten in een Mercedes-Benz voertuig rijden. Onder de aanwezigen waren ook twee chauffeurs al meer dan 10 jaar samen de cabine van een Actros delen zitten en al meer dan 1,5 miljoen kilometers met dezelfde truck hebben afgelegd. Omgerekend hebben deze Kilometermiljonairs meer dan 37.500 uur in de cabine doorgebracht, een recordaantal. En ze gaan op voor de 2 miljoen kilometer!

Speciale waardering

Traditioneel vindt de huldiging van de Kilometermiljonairs plaats tijdens een groot evenement als de BedrijfsAutoRAI of een productintroductie. Het Kilometermiljonairsprogramma is speciaal door Mercedes-Benz opgericht voor chauffeurs die meer dan 1 miljoen kilometer in dezelfde Mercedes-Benz truck hebben gereden. Daarnaast kunnen berijders die meer dan 10 of zelfs meer dan 25 jaar aaneengesloten in een Mercedes-Benz personen-, bestel- of vrachtwagen hebben gereden zich via de dealer opgeven voor het Kilometermiljonairsschap.

Testritten nieuwe Actros

Na de feestelijkheden hadden de chauffeurs volop mogelijkheden de nieuwe Actros van dichtbij te bekijken. Zelfs een proefrit maken met de nieuwe Actros op de start- en landingsbanen van het vliegveld behoorde tot de mogelijkheden. Zowel de chauffeursdag als de testritten mochten zich verheugen in een grote belangstelling. Zo’n 1.200 chauffeurs en truckliefhebbers bezochten het evenement. Mercedes-Benz en de Kilometermiljonairs kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde dag,