30
september
2019
|
13:55
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Kilometermiljonairs; ruim 18 miljoen kilometers ervaring in 1 zaal

 • In totaal werden 25 chauffeurs van Mercedes-Benz Trucks in het zonnetje gezet tijden de feestelijke huldiging

 • Ook Actros chauffeursdag zelf was een groot succes

  Zaterdag 28 september jl. stond in het teken van de chauffeursdag van de nieuwe Mercedes-Benz Actros. Maar dat niet alleen, want voorafgaand aan het evenement op Vliegveld Twenthe in Enschede werden 25 Mercedes-Benz Kilometermiljonairs in het zonnetje gezet. Tijdens de speciale huldiging ontvingen zij het Kilometermiljonairs-vaantje uit handen van Eric Brok, Managing Director van Mercedes-Benz Trucks Nederland.

  Bijzondere ambassadeurs

  Vliegveld Twenthe in Enschede vormde het bijzondere decor waar truckchauffeurs en liefhebbers de nieuwe Mercedes-Benz Actros van dichtbij konden ervaren. Voorafgaand aan het event werd ruim aandacht geschonken aan een ander bijzonder fenomeen: de Mercedes-Benz Kilometermiljonair. Specifieker: de Kilometermiljonairs uit de lichtingen van 2017, 2018 en 2019. Dit selecte gezelschap van Mercedes-Benz ambassadeurs wordt zowel door de dealers als door de importeur een warm hart toegedragen. Als blijk van waardering voor hun loyaliteit werden de chauffeurs uitgebreid in het zonnetje gezet.

  Huldiging voor enthousiaste chauffeurs

  Al vroeg in de ochtend druppelden de eerste enthousiaste chauffeurs en hun introducés Shelter B527 binnen. Om negen uur, toen alle genodigden aanwezig waren, trapte Eric Brok de huldiging af. Tijdens de ceremonie riep de Managing Director van Mercedes-Benz Trucks Nederland iedere Kilometermiljonair naar voren, waarna zij hun onderscheiding en een presentje voor hun partner in ontvangst namen. Onder de Kilometermiljonairs van 2017, 2018 en 2019 zijn 18 chauffeurs die meer dan 1 miljoen kilometer met dezelfde truck op de teller hebben gezet. Daarnaast zijn er 5 chauffeurs die al meer dan 12,5 jaar achter elkaar in een Mercedes-Benz vrachtwagen hebben gereden en 2 chauffeurs die in het totaal al meer dan 25 jaar in een Mercedes-Benz truck hebben gereden. Aan het einde van de plechtigheid werden alle miljonairs vereeuwigd voor de "wall of fame" en werden winnaars van een winactie bekendgemaakt: drie Kilometermiljonairs kregen een geheel verzorgd weekend aangeboden.

  Speciale waardering

  Het Kilometermiljonairsprogramma bestaat inmiddels twee decennia en is speciaal door Mercedes-Benz Trucks opgericht om trouwe Mercedes-Benz chauffeurs te bedanken. Om in aanmerking te komen voor het predicaat Kilometermiljonair moet een chauffeur aan een van de volgende criteria voldoen: de chauffeur moet meer dan 1 miljoen kilometer in dezelfde Mercedes-Benz truck hebben gereden of bestuurders moeten meer dan 12,5 aaneengesloten of zelfs meer dan 25 jaar in een Mercedes-Benz vrachtwagen hebben gereden. Personen die voldoen aan een van deze vereisten kunnen zich via zijn of haar dealer opgeven voor het Kilometermiljonairsschap.

  Actros chauffeursdag

  Na de feestelijkheden hadden de Kilometermiljonairs de kans om, net als de andere bezoekers, het festivalterrein van de chauffeursdag te verkennen. Tijdens dit evenement draaide alles om de nieuwe Actros en dan voornamelijk het ervaren van het nieuwste Mercedes-Benz truckmodel. Zo konden de aanwezigen de vele nieuwe mogelijkheden van de Actros leren kennen door middel van rijdemonstraties en presentaties in en om de truck. Bovendien maakten veel chauffeurs van de mogelijkheid gebruik om zelf in de nieuwe Actros te rijden. Verder vonden op het terrein tal van activiteiten plaats voor jong en oud, zoals live-optredens, tokkelen van de verkeerstoren en een speurtocht voor kinderen. Chauffeurs, truckliefhebbers, vrienden en familie hebben in grote getale het evenement bezocht. Mercedes-Benz Trucks Nederland kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag.