02
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz levert 45 auto's op aardgas

  • 25 Sprinters 214 combi, 12 Sprinters 314 voor rolstoelvervoer en 8 stuks E-Klasse NGT

  • Aardgas voordelig in exploitatie, stil en bijzonder schoon

  • Mercedes-Benz levert aardgas af-fabriek met garantie en dealeronderhoud

Vervoersbedrijf Connexxion heeft bij Mercedes-Benz een order geplaatst voor de levering van 45 voertuigen met aardgasaandrijving. Het gaat hierbij om 25 Sprinters type 214 in combi-uitvoering en 12 Sprinters type 314 die speciaal zijn ingericht voor rolstoelvervoer. Tevens zijn er 8 stuks E-Klasse NGT sedan besteld. Alle voertuigen worden door Connexxion ingezet als taxi-voertuigen in de regio Kennemerland

Mercedes-Benz is als enige autoproducent ter wereld in staat om personenwagens, bestelwagens en bussen af-fabriek te voorzien van aardgasaandrijving. Alle voertuigen vallen geheel onder de fabrieksgarantie en kunnen bij alle officiële dealers voor service terecht. Naast de lage kosten voor het rijden op aardgas kent deze alternatieve aandrijving ook vele voordelen voor mens en milieu. Niet alleen de geluidsoverlast wordt hiermee beperkt, maar ook de uitstoot van schadelijke stoffen is fors minder dan bij dieselaandrijving. Met name bij inzet in stedelijke gebieden zijn de voordelen van aardgas dus aanzienlijk.

Mede dankzij de voertuigen van Mercedes-Benz bleek Connexxion in staat om de Europese aanbesteding van de provincie Noord-Holland in de wacht te slepen. Met de gunning van OV-taxi aan Connexxion, die overigens ook busvervoer verzorgt, wordt volgend jaar voor al het openbaar vervoer in de regio Kennemerland/IJmond alleen nog maar aardgas gebruikt en dat is uniek in Nederland.