28
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz maakt met drie nieuwe Actros trucks debuut in wagenpark Elgersma Logistiek

Afgelopen maand heeft Elgersma Logistiek uit Harderwijk drie nieuwe Actros 1845 LS trucks aan het wagenpark toegevoegd. In een test met de Actros MP3 in de Fuelkiller configuratie onderscheidde de Mercedes-Benz truck zich door een gunstig brandstofverbruik.

Actros 1845 LS

De aanschaf van de drie Mercedes-Benz trucks is het directe resultaat van een succesvolle test met de Actros Fuelkiller van het voorgaande model. Het brandstofverbruik van de Actros stak gunstig af tegen dat van andere trucks in het wagenpark van Elgersma Logistiek. Dealer Wensink Harderwijk leverde onlangs drie Actros 1845 LS trucks van de nieuwe generatie af bij de Harderwijkse transporteur. Met deze aanschaf maakt Mercedes-Benz zijn debuut in de vloot van Elgersma Logistiek. Naast het zuinige verbruik werden ook de dienstverlening vande lokale dealer Wensink en het Reparatie- & Onderhoudscontract als grote voordelen van Mercedes-Benz ervaren. De drie Actros trekkers werden geleverd met een SuperStreamSpace-cabine met vlakke vloer. Deze is qua grootte goed te vergelijken met andere vrachtwagens in het wagenpark. Voor meer rendement en minder verbruik heeft Wensink de trucks voorzien van een motor-start/stop-systeem waarbij de motor na drie minuten stationair draaien automatisch wordt uitgeschakeld. Af fabriek werden de Actros trekkers geleverd met een Aerodynamicapakket met onder meer spoilers en zijfenders.

Elgersma Logistiek

Het Harderwijkse transportbedrijf Elgersma Logistiek verzorgt groupagediensten in West-Europa. Hiervoor heeft het de beschikking over een wagenpark van 35 trekkende eenheden, zowel combi’s als trekkers en veertig tautliner-opleggers. Tevens beschikt Elgersma Logistiek in Harderwijk over 12000m² warehouse faciliteiten. Elgersma Logistiek heeft zich gespecialiseerd in het transport van zogenaamde ‘Coils’; grote stalen spoelen met een diameter van meer dan één meter. Alle tautliner-opleggers zijn in de vloer voorzien van ‘Coil-goten’ die voor extra stevigheid en veilgheid tijdens dit vervoer zorgen. Deze goten kunnen ook dicht worden gelegd zodat een vlakke vloer ontstaat. Dit Coil transport is tamelijk zwaar. Mede hiervoor is gekozen voor een 450 pk sterke motor op de Actros die voldoende vermogen voor deze transporttaak levert. Naar verwachting zullen de Actros trucks jaarlijks zo’n 130.000 km afleggen. Gedurende de eerste maanden wordt ook het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard uitgebreid getest. Hiermee kunnen het verbruik en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden eenvoudig gemonitord worden.