14
april
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz op Technische Kontakt Dagen met onder meer primeur Arocs 10x4 5-asser

  • Mercedes-Benz presenteert onder het thema Sterk in Zwaar Werk Mercedes-Benz Actros, Arocs, Unimogs en FUSO Canter

  • Mercedes-Benz Arocs 4745 LK 10x4 op TKD voor het eerst te bezichtigen

  • Zowel statische presentatie op de stand als dynamische presentatie op het demoterrein

Van 26 t/m 28 mei a.s. geeft Mercedes-Benz acte de présence op de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere. De Mercedes-Benz Arocs 4745 LK 10x4, die speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld, beleeft hier zijn primeur. Tijdens de driedaagse outdoor vakbeurs toont Mercedes-Benz onder het thema Sterk in Zwaar Werk het brede producten- en dienstengamma. De demonstraties en dynamische rijpresentaties tonen de meerwaarde van Mercedes-Benz Arocs, FUSO Canter 4x4 en Unimog in de praktijk aan.

Primeur: Arocs 4745 LK 10x4

Tijdens de actieve demonstratiebeurs in Almere is Mercedes-Benz Trucks aanwezig op een stand van 800 m2. Speciaal voor de Nederlandse markt werd de Mercedes-Benz Arocs 4745 LK 10x4 ontwikkeld door Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim. Deze truck zal op de stand voor het eerst in Nederland te bezichtigen zijn, in een uitvoering zonder opbouw. De Arocs vijfasser is dankzij de extra as, de afwijkende voorasafstand en wielbasis, geschikt voor 47 ton. De achterassen zijn luchtgeveerd voor extra comfort. Voor extra wendbaarheid is de achterste as gestuurd. De truck is zeer geschikt voor een kipperopbouw, mede omdat de luchtvering automatisch zorgt voor een goede asverdeling tijdens het kiepen. Een groot voordeel van de Arocs is het lage eigen gewicht waardoor de truck een aanzienlijke lading kan transporteren. De vijfasser is ook leverbaar met hypoïdassen en direct drive versnellingsbak voor een lager brandstofverbruik dankzij het gereduceerde aantal tandwieloverbrengingen. Met de ruime middellange cabine biedt de Arocs 4745 LK 10x4 veel ruimte en comfort aan de chauffeur.

Sterk in zwaar werk

Het zeer brede Mercedes-Benz, Unimog én FUSO modelprogramma dat specifiek op de bouwinzet is afgestemd, wordt tijdens de beurs aan het publiek getoond. Op de stand zal naast de Arocs vijfasser, ook de Mercedes-Benz Actros 4158 SLT 8x4 op de stand te bewonderen zijn die recentelijk door Kraanverhuur Boekestijn werd aangeschaft. De truck is uitgerust met een Turbo-Retarder-Koppeling. Deze slijtagevrije koppeling is gemaakt om extreme belastingen aan te kunnen. De koppeling verenigt de functies van een hydrodynamische wegrijkoppeling en een primaire retarder in één component en maakt bijzonder krachtig en slijtagevrij wegrijden mogelijk. Een andere beursprimeur is een Actros 6x2 die af fabriek beschikt over een hydraulisch aangedreven vooras (HAD). Een aabdrijving die op onverharde wegen ingeschakeld, maar op verharde wegen uitgeschakeld kan worden.

Veelzijdigheid van FUSO en Unimog

Op de stand zullen tevens een Unimog 218, een FUSO Canter 3C13 dubbelcabine met kipper (wb 3400) en een FUSO Canter 3S13 met open laadbak te zien zijn. De FUSO Canter is leverbaar in een zeer divers aantal uitvoeringen van 3,5 tot 8,55 ton, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Zo beschikt de FUSO Canter 3S13, de truck met de kleinste draaicircel op de markt, over een zeer smalle cabine. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor manouvreren op kleine oppervlakten. Ook is er aandacht voor DUONIC®: wereldwijd de eerste geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling voor vrachtwagens. Deze FUSO transmissie zorgt voor extra comfort en brandstofbesparend schakelen, zonder de gebruikelijke onderbreking van de trekkracht zoals bij een conventionele automatische transmissie. Op het demoterrein kunnen bezoekers de dynamische rijpresentaties van een FUSO 6C18 4x4 met 3-zijdige kipper ervaren, waarmee FUSO aantoont ook op ruig terrein zeer goed uit de voeten te kunnen. Ook kunnen bezoekers op het demoterrein een Mercedes-Benz Arocs 4148 AK en een Unimog U 530 ervaren. Deze Unimog is voorzien van ballonbanden met tijdens het rijden regelbare bandenspanning, aftakassen, en het nieuwe grootlichtconcept met extra ledlampen op het dak.