09
mei
2017
|
16:52
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz presenteert Apple CarPlay™ en MirrorLink™ nu ook in vrachtwagens

Mercedes-Benz is de eerste truckfabrikant die het Apple CarPlay™ infotainment systeem beschikbaar heeft in trucks. Daarmee is de eerste stap voor smartphone-integratie in de trucks van Mercedes-Benz gezet. Met Apple CarPlay™ zijn de volgende apps beschikbaar voor de chauffeur: telefoon, muziek, kaarten, nieuws, iTunes®, podcasts en audioboeken en verschillende andere apps. Daarnaast krijgt de geluidskwaliteit en zenderkeuze van de radio dankzij de optionele uitbreiding met DAB+ een upgrade.

Apple CarPlay™

Apple CarPlay™ is nu beschikbaar in combinatie met het radiosysteem Multimedia Radio Touch in de huidige modellen van de Mercedes-Benz Actros, Antos en Arocs. Dit systeem beschikt al over een bluetooth-interface en audiostreaming maar kan nu ook smartphonegegevens weergeven. Met behulp van de eenvoudige integratie en bediening van smartphonegegevens kan de chauffeur zijn of haar apps veilig en comfortabel onderweg gebruiken. Met Apple CarPlay™ kunnen bestuurders de volgende apps van hun Iphone® gebruiken: telefoon, muziek, kaarten, nieuws, iTunes®, podcasts en audioboeken, evenals verschillende andere apps. De geavanceerde spraakfunctie geeft de bestuurder de mogelijkheid het verbindingsmenu via Siri® te bedienen. Hij of zij kan zelfs snel en veilig telefoongesprekken voeren tijdens het rijden. Navigeren via de Apple Maps app, door het spraakcommando te gebruiken, behoort ook tot de mogelijkheden van het nieuwe systeem.

MirrorLink™

Voor de maximale compatibiliteit met Android-smartphones kan de Multimedia Radio Touch ook worden gebruikt met MirrorLink™, de tegenhanger van Apple CarPlay™. Via de Multimedia Radio Touch krijgt de chauffeur de mogelijkheid om te kiezen tussen de menu's Radio, Media, Call en Connect. Zodra de chauffeur zijn smartphone via de USB-ingang verbindt met de MirrorLink™ krijgt hij toegang tot zijn apps. Dankzij MirrorLink™ kunnen bestuurders met Android-smartphones ook het radiosysteem van de Multimedia Radio Touch gebruiken.

De DAB+ radio

De nieuwe optionele functie DAB+ zorgt voor een betere geluidskwaliteit, ontvangst en zenderkeuze van het Multimedia Radio Touch radiosysteem van de Actros, Arocs en Antos. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en is een technologie die de laatste jaren steeds verder is ontwikkeld. DAB+ breidt de Multimedia Radio Touch uit met een digitale receiver en ontvangt digitaal uitgezonden radioprogramma's van de standaard DAB en DAB+. Dankzij de comprimering van stereosignalen zorgt DAB+ bij lage bitsnelheden voor een betere geluidskwaliteit en beperkt de nieuwe functie slecht ontvangst tot een minimum. DAB+ voorziet de Multimedia Radio Touch van een groot aanbod aan radiozenders, uitstekende ontvangsteigenschappen en een indrukwekkend geluidsbeeld in cd-kwaliteit. Bovendien geeft het bijkomende informatie, zoals bijvoorbeeld bij het radioprogramma, weer.