02
juni
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Special Trucks investeert in internationaal ontwikkelingscentrum

Als gevolg naar de sterk gestegen vraag naar trucks die worden gebouwd volgens de individuele wensen van de klant investeert Mercedes-Benz in het Franse Molsheim in een ontwikkelingscentrum voor speciale trucks. In de komende zes maanden worden daarvoor 42 extra arbeidsplaatsen gecreëerd.

De basis voor het ontwikkelingscentrum werd al tien jaar geleden gelegd met de oprichting van Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) in Molsheim in de Elzas. CTT is het adres bij uitstek voor individuele wensen van de klant op het gebied van ombouw en speciale uitvoeringen van Mercedes-Benz trucks. De vraag naar maatwerk bij trucks is het afgelopen decennium voortdurend gestegen, omdat de inzet van bedrijfswagens diverser wordt en er aan steeds strengere wettelijke bepalingen moet worden voldaan.

Hoewel de bedrijfswagenafzet wereldwijd is teruggelopen, lag CTT ook in het economisch moeilijke jaar 2009 onverminderd op succeskoers. Ongeveer 9.000 van alle in Wörth geproduceerde Mercedes-Benz vrachtwagens zijn door CTT aangepast aan de meest uiteenlopende wensen van klanten overal ter wereld. Een voorbeeld daarvan zijn de 5- en zelfs 6-assige trucks voor de Nederlandse markt.

Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks is onderdeel van de divisie Mercedes-Benz Special Trucks en werd in 2000 binnen de divisie Mercedes-Benz Trucks opgericht.