27
mei
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz staat stil bij veiligheid trucks

  • Mercedes-Benz Trucks lanceert www.safetruck.nl en een indrukwekkende campagnefilm

  • Mercedes-Benz staat stil bij zowel de verregaande gevolgen van een ongeval als de veiligheidheid van trucks

  • Active Brake Assist 3 is de op handen zijnde Europese regelgeving betreffende Advanced Emergency Braking Systems (AEBS) ver vooruit

Mercedes-Benz Nederland lanceert vandaag www.safetruck.nl, een website gericht op de veiligheid van Mercedes-Benz trucks. Met deze site en de indrukwekkende campagnefilm die op de site te bekijken is, staat Mercedes-Benz niet alleen stil bij de verregaande gevolgen van een ongeval, maar ook bij de veiligheidssystemen die het ongeval kunnen voorkomen of de gevolgen ervan kunnen verkleinen. Speciale aandacht gaat uit naar Active Brake Assist 3, een systeem dat de op handen zijnde Europese regelgeving rondom AEBS ver vooruit is.

Video


Focus op veiligheid

Mercedes-Benz focust al tientallen jaren op de veiligheid van zijn trucks. Ook begin dit jaar gaf Mercedes-Benz Nederland te kennen dat een belangrijk speerpunt dit jaar, naast kostenbeheersing en service, op veiligheid zal liggen. Diederick Timp, Marketing Manager Trucks bij Mercedes-Benz Nederland: “We willen ondernemers aansporen om voor een zo veilig mogelijke truck te kiezen. Ook willen we bij een breder publiek bewustwording creëren dat trucks vaak niet alleen veel schoner zijn dan men denkt, maar ook veel veiliger. Mede dankzij de intelligente veiligheidssystemen die, zonder dat men het aan de buitenkant van de truck kan zien, hun belangrijke taak vervullen.” Mercedes-Benz biedt een uitgebreid pakket aan intelligente veiligheidssystemen. Zo wordt bijvoorbeeld de spoorassistent standaard geleverd. Ook is een versie van Active Brake Assist standaard. Deze voldoet aan de op handen zijnde regelgeving in november dit jaar, maar ook al aan fase twee van die regelgeving die pas in november 2018 van kracht wordt. Voor nog meer veiligheid ten behoeve van de chauffeur en zijn medeweggebruikers, biedt Mercedes-Benz het Safety Pack Classic aan. Het pakket bestaat onder meer uit: Active Brake Assist 3, automatische afstandsregeling met stop-and-go functie, chauffeursairbag en gordelspanner. Tijdelijk biedt Mercedes-Benz dit Safety Pack Classic aan met een voordeel dat kan oplopen tot een paar duizend euro.

Active Brake Assist 3 is AEBS ver vooruit

Active Brake Assist 3 herkent niet alleen langzaam rijdend, maar ook stilstaand verkeer en als de chauffeur hier niet op anticipeert, wordt deze tijdig met akoestische en visuele signalen gewaarschuwd. Reageert de chauffeur niet afdoende, dan remt de truck zelfstandig gedeeltelijk af, indien nodig zelfs volledig. Een groot voordeel is dat het systeem gebruikmaakt van radar, waardoor het ook bij dichte mist functioneert. Trucks met Active Brake Assist 3 dragen dus in hoge mate bij aan een veiligere verkeerssituatie.

safetruck.nl

Op www.safetruck.nl staat Mercedes-Benz Trucks stil bij de verregaande gevolgen van een ongeval. Gevolgen die veel verder gaan dan de fysieke impact. Mercedes-Benz spreekt daarom naast de fysieke impact ook van een maatschappelijke, een financiële en een emotionele impact. Financieel, bijvoorbeeld door kosten aan reparatie, stilstand en schade aan goederen. De focus van de website gaat door middel van een indrukwekkend filmpje echter vooral uit naar de emotionele gevolgen van een ongeval. Een aspect dat vaak nog veel meer impact heeft dan de fysieke of financiële gevolgen. De minister van Infrastructuur en Milieu gaf eind april dit jaar te kennen dat het aantal verkeersdoden in 2014 in Nederland 570 is en stelt zich tot doel dit in 2020 terug te dringen tot maximaal 500 verkeersdoden. Mercedes-Benz verwacht dat innovaties op het gebied van veiligheid hieraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren.


--- Einde bericht ---


Bekijk de website en de campagnefilm op: www.safetruck.nl

U vindt de campagnefilm ook los op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=WCTO-tWRXPY&feature=player_embedded

Wilt u de campagnefilm op uw eigen website insluiten? Gebruik dan de YouTube-insluitlink.

Als u de campagnefilm graag als een los bestand ontvangt, neem dan contact met ons op via de gegevens bovenaan dit persbericht.