10
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz trapt introductie nieuwe Sprinter af met winactie

De verwachtingen rondom de nieuwe Sprinter die vanaf 6 september bij de Mercedes-Benz dealers in heel Nederland staat, zijn hooggespannen. Tijdens de ontwikkeling van het bestelwagenmodel stond het thema Total cost of Ownership met als belangijke peiler brandstofverbruik centraal. Om de zuinigheid van de nieuwe Sprinter onder de aandacht te brengen werd een winactie op www.fuelduel.nl uitgerold.

Voorspel en win

Tot en met 16 september a.s. kunnen bezoekers van www.fuelduel.nl naast het vinden van meer informatie over de nieuwe Sprinter ook deelnemen aan een winactie. Inzet is een jaar lang gratis de nieuwe Sprinter rijden. De Mercedes-Benz bestelwagen gaat op de actiesite het duel aan met andere apparatuur waarbij wordt gekeken hoe lang deze apparaten ten opzichte van de Sprinter op één volle tank in bedrijf blijven. Zo neemt de bestelwagen het op tegen onder meer het Duracell-konijn, een aggregaat en een bouwlamp. Op dinsdag 17 (vanaf 9.00 uur) en woensdag 18 september zullen deze duels uitgevochten worden en ook daadwerkelijk te zien zijn middels een livestream die naar verwachting ongeveer 36 uur duurt. De deelnemer met de beste voorspelling wint uiteindelijk een jaar lang gratis rijden met de nieuwe Sprinter. www.fuelduel.nl 

De zuinige, nieuwe Sprinter

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter bevestigt zijn leidende rol in het bestelwagensegment rond de 3,5 ton totaalgewicht. De vernieuwde vier- en zescilinder dieselmotoren met een bereik van 70 kW (95 pk) tot 140 kW (190 pk) met geoptimaliseerde injectie- en verbrandingstechniek kenmerken zich door een laag brandstofverbruik. Dit wordt mede bereikt door de standaard BlueEFFICIENCY technologie. Deze zorgt ervoor dat de motor en de aggregaten zoals de waterpomp en de stuurpomp alleen dan in werking zijn wanneer de situatie dat verlangt. De standaard unieke 7G-TRONIC zeventraps volautomaat zorgt voor zeer korte schakelmomenten en een optimaal toerental. Daarmee wordt een zeer laag brandstofverbruik gerealiseerd. Het verder verlaagde toerental zorgt tevens voor een zeer laag geluidsniveau in de cabine. Het samenspel van de nieuwe motoren, de geoptimaliseerde aandrijflijn en de BlueEFFICIENCY innovaties zorgt voor een uniek laag verbruik vanaf 6,3 l/100 km. Daarmee stelt Mercedes-Benz de norm in het segment. Tevens zijn de lange onderhoudsintervallen tot 60.000 kilometer eigenschappen van de Sprinter waarmee het rendement van het voertuig verder vergroot wordt. Daarnaast is de Sprinter als eerste bestelwagen ter wereld leverbaar met een complete range aan Euro 6-motoren. Hiermee wordt naast een laag brandstofverbruik tevens de schoonst mogelijke uitstoot gerealiseerd.

Veilig en stijlvol

De Mercedes-Benz Sprinter loopt traditioneel voorop als het gaat om de veiligheid van de inzittenden en de bescherming van de lading. Ook de nieuwe Sprinter is daar geen uitzondering op. Dankzij vijf nieuwe actieve assistentiesystemen, waaronder de absolute wereldprimeur Crosswind Assist, is deze Mercedes-Benz bestelwagen de veiligste in zijn segment. De nieuwe Sprinter is in stijl gebracht met de huidige designlijn van Mercedes-Benz. De nieuw vormgegeven radiatorgrille, bumper, spatschermen, koplampen met dagrijverlichting, bi-xenon en halogeen koplampen springen het meest in het oog. Vanaf 6 september kunnen ondernemers proefritten maken met het nieuwe bestelwagenmodel. De ervaringen met de nieuwe Sprinter met alle veiligheidssystemen, de 7G-TRONIC automaat en de eigenschappen rondom het thema Total Cost of Ownership, worden na afloop van de uitvoerige proefrit met de transportadviseur van de Mercedes-Benz dealer besproken. Zo krijgen alle facetten van het nieuwe bestelwagenmodel ruim aandacht en kan de klant een weloverwogen keuze maken.