16
mei
2017
|
12:53
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks en FUSO Trucks aanwezig op de ReinigingsDemoDagen 2017

Het RDW Testcentrum in Lelystad staat op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni in het teken van de ReinigingsDemoDagen (RDD). Mercedes-Benz Nederland geeft acte de présence met de merken Mercedes-Benz Trucks en FUSO Trucks.

Reinigingspecialist

De ReinigingsDemoDagen (RDD) zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingssector. Mercedes-Benz Trucks is al jarenlang specialist in reinigingsvoertuigen en zal daarom de transportoplossingen voor deze sector tonen onder het thema 'Sterk in schoon werk'. Het merk biedt een brede range truckmodellen voor het gebruik binnen de afval- en reinigingswereld. De modellen zijn naar eigen wens en inzet te configureren. Naast de Mercedes-Benz Econic en Antos zullen ook modellen van FUSO aanwezig zijn op de beurs. Zo zijn een Econic 2630 G (CNG) LENA (van ACV) en een Antos 2542 LENA 6x2/4 (met Hydraulic Auxiliary Drive) aanwezig op de stand. FUSO wordt vertegenwoordigd door de Canter 7C15 Hybrid 7,5-ton, 150 pk (110 kW), automaat voorzien van comfort cabine en een Canter 3S13 winterdienstuitvoering 3,5 ton, 130 pk (95 kW), handgeschakeld met standaard cabine. Dankzij een fijnmazig en professioneel netwerk van dealers in heel Nederland wordt de Mercedes-Benz kwaliteit overigens niet alleen in voertuigen maar ook in service geboden.

Milieubewust

Het thema dat dit jaar centraal staat tijdens de ReinigingsDemoDagen is het milieu. Uiteraard draagt Mercedes-Benz Trucks daar graag een steentje aan bij. Onder meer met de hybride uitvoering van de FUSO Canter. Daarnaast heeft Mercedes-Benz vorig jaar een nieuwe generatie motoren vrijgegeven voor het gebruik met alternatieve brandstoffen als biodiesel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), biomassa BTL (Biomass To Liquid), aardgas GTL (Gas To Liquid) en CTL (Coal To Liguid). Deze stoffen worden door chemische processen omgezet in vloeibare brandstoffen en zijn een schoner alternatief voor de huidige generatie synthetische brandstoffen. Voor overheden en de inzet in stedelijke gebieden zijn deze schonere alternatieven extra belangrijk.

Toegang

Maak kennis met de reinigingsvoertuigen én de service van Mercedes-Benz op de ReinigingsDemoDagen. De vakbeurs op het RDW Testcentrum in Lelystad is op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni is gratis te bezoeken. Bezoekers dienen zich vooraf te registreren op reinigingsdemodagen.nl.