18
november
2020
|
12:20
Europe/Amsterdam

MERCEDES-BENZ TRUCKS KIEST FIGHTCLUB

Mercedes-Benz Trucks heeft er na een uitgebreide pitch onder zeven bureaus voor gekozen haar marketing- en communicatiebelangen de komende jaren onder te brengen bij Fightclub. Het Bredase Brand & Performance Agency gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van on- en offline campagnes, PR, contentcreatie en CRM. Fightclub gaat Mercedes-Benz Trucks bovendien begeleiden bij de implementatie van Salesforce als CRM-tool waarmee de volgende stap in dataverzameling en -analyse gezet kan worden. Martyn Fuite, Communicatiemanager bij Mercedes-Benz Trucks Nederland: 'Wat ons vooral aanspreekt in Fightclub is de pragmatische manier van werken, het no-nonsense karakter van het bureau, de visie op CRM en het resultaatgerichte werken waarbij we vol gaan inzetten op concrete, vooraf afgesproken KPI's. Ook het allround karakter van Fightclub met betrekking tot de door ons gewenste diensten en hun ervaring met dealergestuurde organisaties zijn voor ons belangrijke argumenten geweest in de besluitvorming'. Sander van der Hagen, Strategy Lead bij Fightclub: 'Dit was een pitch waar we met veel plezier aan hebben gewerkt met het hele team. Een mooi merk, een duidelijke visie en meteen een leuke wisselwerking met het Mercedes-Benz Trucks team. We zijn er super trots op dat wij dit mogen gaan doen.'

Fightclub is één van de nieuwe generatie marketing communicatiebureaus waarbij strategie, creatie maar ook online marketing en CRM volledig geïntegreerd zijn. Fightclub werd ruim 30 jaar geleden opgericht als The Communication Company maar veranderde haar naam eerder dit jaar naar Fightclub omdat 'Communication' alleen de lading niet meer dekte. Cees Faes, een van de oprichters van Fightclub zegt hierover: 'Communicatie is nog ongeveer de helft van wat we doen. De andere helft gaat over conversie; de slag van marketing naar sales. Vandaar dat we een nieuwe naam gekozen hebben'.

In Nederland is Fightclub verantwoordelijk voor campagnes van onder andere Achmea, KLM, Mora, Van Gils en Athlon, onderdeel van Daimler Financial Services. Het meest trots tot nu toe is het team op de Belgische campagne voor Jupiler in aanloop naar het EK Voetbal. In die campagne veranderde het merk vijf maanden lang van naam; Jupiler werd 'Belgium' als oproep aan alle Belgen om voor even hun verdeeldheid opzij te zetten en als één man achter de Rode Duivels te gaan staan. Met de campagne won het merk veel sympathie, omzet en ook een Effie, de prijs voor de meest effectieve communicatiecampagne van het jaar. Door vakblad Fonk werd Fightclub de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot Beste Bureau van Nederland. Er werken ongeveer 60 specialisten op het gebied van o.a. creatie, vormgeving, CRM en online marketing.