16
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz trucks kunnen nu ook achteraf met PPC worden uitgerust

  • Vanaf 1 april 2015 retrofit in bijna alle Mercedes-Benz Actros, Antos, en Arocs mogelijk

  • Inbouw kost € 1.667.00 exclusief BTW

  • Predictive Powertrain Control  verlaagt verbruik tot vijf procent

  • Retrofit-oplossing verdient zich binnen een paar maanden terug

Hij heeft zijn brandstofbesparende eigenschappen in de praktijk meermaals bewezen: Predictive Powertrain Control (PPC) van Mercedes-Benz trucks verlaagt het brandstofverbruik tot vijf procent en reduceert daarmee aantoonbaar de Total Cost of Ownership (TCO) van de truck. Nu is de bestseller van Mercedes-Benz in heel Europa bij de servicepartners ook beschikbaar als retrofit voor de nieuwe Actros, Antos en Arocs. De kosten daarvoor bedragen € 1.667.00 exclusief BTW en de inbouw duurt slechts een paar uur.

Amortisatie in slechts een paar maanden

Ook wie tot nu toe nog niet had gekozen voor PPC kan nu alsnog profiteren van de meermaals bewezen voordelen van de vooruitziende cruisecontrol. Uitgaande van een jaarkilometrage van ca. 130.000 wordt een verbruiksvoordeel van vijf procent mogelijk en verdient PPC zich bij de huidige gunstige brandstofprijzen, afhankelijk van de inzet, binnen een jaar terug. Bovendien wordt minder CO2 uitgestoten wat ten goede komt aan het milieu.

Ongecompliceerde inbouw achteraf in bijna alle Actros, Antos en Arocs trucks

PPC kan in bijna alle trucks van de huidige modelreeksen van de Actros, Antos en Arocs achteraf worden ingebouwd. Voorwaarde is een eerste registratie van de truck vanaf augustus 2012 en de volautomatische transmissie Mercedes PowerShift 3. Een belangrijk bestanddeel van het retrofitpakket is een extra regeleenheid. Deze kan voor maximale efficiency later met geactualiseerd kaarten- en datamateriaal op de laatste stand worden gebracht. De installatie van PPC duurt ongeveer 2,5 uur

Met PPC heeft Mercedes-Benz als pionier op dit gebied de ontwikkeling van uiterst efficiënte en emissiearme trucks versneld. PPC regelt als eerste GPS-cruisecontrol ter wereld  niet alleen de snelheid. Het systeem gebruikt op basis van driedimensionale kaarten het piekmoment op hellingen, schakelt bergaf op tijd terug, grijpt in bij het schakelen en maakt gebruik van de neutrale transmissiestand EcoRoll om het verbruik tot een minimum te beperken.

Een voorwaarde voor het besparingssucces van PPC is zijn topografische kennis: 300.000 kilometer, digitaal opgeslagen als 3D-kaarten. Dit komt overeen met 95% van alle Europese autosnelwegen en internationale routes. PPC weet in Europa perfect de weg van Portugal tot Finland en van Ierland tot Griekenland.

Wagenparkbeheerders hebben de opmerkelijke eigenschappen van PPC snel onderkend. In de zomer van 2012 werd PPC in eerste instantie als optie in de nieuwe Actros geïntroduceerd. Inmiddels is het systeem in Europa al in zo'n 64 procent van de Actros trucks ingebouwd, tendens stijgend. Daarnaast beschikken ook de zware distributietrucks Antos en de bouwvoertuigen Arocs steeds vaker over PPC.

Fuel Duel: Actros met PPC bewijst uitstekende rentabiliteit

De Mercedes-Benz Actros bewijst zijn toppositie bij het brandstofverbruik momenteel in het Fuel Duel. Daarin gaat hij in wagenparken in de praktijk de strijd aan met zijn naaste concurrenten. De tussenbalans na meer dan 800 testritten in 22 Europese landen is indrukwekkend. De Actros heeft de strijd in meer dan 90 procent van de gevallen gewonnen. Gemiddeld verbruikt hij in het dagelijks gebruik ongeveer elf procent minder brandstof dan zijn opponenten.