01
oktober
2019
|
14:19
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks Nederland helpt transportsector bij werven chauffeurs

 • Mercedes-Benz Trucks Nederland reikt transportbranche helpende hand in zoektocht naar truckchauffeurs

 • Met een unieke campagne wil het truckmerk een bijdrage leveren aan het terugdringen van het chauffeurstekort

 • Onderdeel van de campagne zijn de inspirerende film en (vacature)platform www.truckchauffeur.nl

  Mercedes-Benz Trucks Nederland is een campagne gestart om transportbedrijven te helpen met het werven van truckchauffeurs. In het kader hiervan is www.truckchauffeur.nl gelanceerd, een website waarop klanten van Mercedes-Benz Trucks hun chauffeursvacatures kunnen plaatsen. Met deze site en de inspirerende campagnefilm wil Mercedes-Benz Trucks de transportsector helpen het chauffeurstekort te reduceren.

  Chauffeurstekort

  Al jaren hebben transportbedrijven te maken met een tekort aan truckchauffeurs. Dit zorgt er zelfs voor zorgt dat de groei van Nederlandse bedrijven geremd wordt. Diverse brancheorganisaties, het UWV en ook transportbedrijven hebben al initiatieven ondernomen om chauffeurs te werven. Nu heeft Mercedes-Benz Trucks Nederland als eerste vrachtwagenmerk haar eigen chauffeurscampagne bedacht en uitgerold. Deze landelijke campagne vertaalt zich in een website met informatie over het vak en vacatures van transportbedrijven. Daarnaast is er een campagnefilm verschenen, waarin een ode aan het vak truckchauffeur wordt gebracht.

  Campagne

  "Als jij voelt wat wij voelen, dan ben je een van ons. Wij zijn truckchauffeur." Het is een citaat uit de inspirerende film (https://youtu.be/TDR_gAKmOJc) van Mercedes-Benz Trucks Nederland. De film toont wat het beroep van vrachtwagenchauffeur te bieden heeft: vrijheid, een gevarieerde werkomgeving, werken met de nieuwste technieken, klantcontact en – niet te vergeten – het rijden in de meest indrukwekkende voertuigen op de Nederlandse wegen. De film moet potentiële chauffeurs prikkelen om te surfen naar www.truckchauffeur.nl. Op deze website staat meer informatie over wat het chauffeurschap inhoudt, het belang ervan voor onze samenleving, de mogelijkheden tot (om)scholing en chauffeursvacatures. Deze campagne is een extra impuls richting de sector en brengt de mooie kanten van het beroep vrachtwagenchauffeur enthousiast in beeld.