04
november
2019
|
11:42
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks Nederland start campagne voor zoektocht naar toekomstige trucktechnici

 • Met de #whatthetruck-campagne wil Mercedes-Benz Trucks Nederlandse middelbare scholieren enthousiasmeren voor het vak van trucktechnicus

 • Op online platform what-the-truck.nl kunnen geïnteresseerde scholieren meer informatie vinden over opleidingen, scholen, open dagen en carrièremogelijkheden

  Het tekort aan technisch geschoold personeel is nog altijd aan de orde van de dag, zo ook in de bedrijfswagensector. Om te helpen het tekort aan trucktechnici terug te dringen, heeft Mercedes-Benz Trucks Nederland een landelijke campagne gelanceerd.

  Monteursstekort

  Eerder dit jaar verscheen de TechBarometer, de jaarlijkse rapportage van ROVC Technische Opleidingen. Hieruit bleek andermaal hoe nijpend het tekort in Nederland is aan technische geschoold personeel. Zo verwacht 80 procent van de organisaties in de komende vijf jaar een tekort aan technici, mede veroorzaakt door de vergrijzing in de sector. Bovendien zijn er naar verwachting te weinig jongeren die op termijn dit gat kunnen invullen. Deze tendens is ook van toepassing op het vak trucktechnicus. Daarop heeft Mercedes-Benz Trucks Nederland besloten de sector de helpende hand te reiken in de vorm van de #whatthetruck-campagne.

  #whatthetruck

  Met deze landelijke jongerencampagne wil Mercedes-Benz Trucks middelbare scholieren enthousiasmeren voor het vak van trucktechnicus. In de campagne worden (internet)memes gebruikt om de brug te slaan naar de belevingswereld van jongeren. #whatthetruck weerspiegelt de verbazing over hoeveel het beroep van trucktechnicus eigenlijk te bieden heeft. Zo werk je iedere dag weer met met de modernste technieken, is elke dag anders door de afwisselende werkzaamheden, heb je uitstekende carrièremogelijkheden en werk je als volwaardig lid in een hechte ploeg. Kortom, een baan met veel mogelijkheden. Meer informatie over carrièremogelijkheden is terug te vinden op www.what-the-truck.nl. Ook kunnen scholieren op deze website terecht voor meer informatie over opleidingen, scholen en open dagen.