24
oktober
2022
|
10:02
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks presenteert op Bauma 2022 geselecteerde dieselvoertuigen voor duurzaam en veilig bouwtransport

  • De Actros L Edition 3 biedt het hoogste niveau van comfort en pure emotie, zelfs op bouwplaatsen langs de weg
  • De derde generatie heavy-duty dieselmotoren OM 471 staat voor nog meer rijdynamiek en brandstofbesparing
  • Powershift Advanced is vanaf april 2023 leverbaar voor alle truckmotoren van Mercedes-Benz Trucks
  • De wegrijhulp Hydraulic Auxiliary Drive (HAD) en de turboretarderkoppeling maken het werk in het bouwtransport veel gemakkelijker
  • De tweede generatie MirrorCam is uitgerust met camera-armen die 10 cm korter zijn, evenals nieuwe beeldparameters
  • Mercedes-Benz Trucks heeft voor de Arocs een nieuwe vooras ontwikkeld met 10 ton aslast
  • Nieuwe full-led-koplampen leverbaar voor de Arocs en Actros
  • Servicecontracten en digitale oplossingen dragen bij aan een hogere voertuigbeschikbaarheid
  • We presenteren de Unimog als een betrouwbare krachtpatser met een breed scala aan aan- en opbouwopties
  • Stina Fagerman, Hoofd Marketing, Sales en Services bij Mercedes-Benz Trucks: “De geïntegreerde voertuigconcepten en oplossingen van Mercedes-Benz Trucks voor het bouwtransport blinken uit in robuustheid, betrouwbaarheid en efficiëntie – af fabriek of geconfigureerd door een van onze vele partners en carrosseriebouwers.”

Als het gaat om de keuze van de juiste trucks voor het zware dagelijkse werk van het bouwtransport, draait het allemaal om robuustheid, betrouwbaarheid en efficiëntie, maar ook om rijcomfort en gemakkelijke opbouw. Logistiek op de bouwplaats met oneffen terrein, smalle toegangswegen, weinig manoeuvreerruimte en het transport van zware apparaten en materialen stellen namelijk hoge eisen aan de bouwvoertuigen. Mercedes-Benz Trucks biedt een breed productgamma voor bijna elk segment, zoals blijkt uit de presentatie dit jaar op de bauma, ‘s werelds grootste vakbeurs voor de bouwbranche. Van 24 tot 30 oktober 2022 geeft de onderneming internationale besluitvormers, inkopers en gebruikers gedetailleerde inzichten in het aanbod van voertuigen en klantgerichte services.

Naast de getoonde batterij-elektrische trucks zijn er ook conventionele dieselaangedreven trucks te zien. Highlights op de bauma zijn de Actros L Edition 3, verschillende Arocs-modellen met opbouwen van Hiab, Liebherr, Meiller, Palfinger en Putzmeister, de Atego 1530 K met driezijdige kipper van Meiller en de Unimog 435.

Stina Fagerman, Hoofd Marketing, Sales en Services bij Mercedes-Benz Trucks: “De geïntegreerde voertuigconcepten en oplossingen van Mercedes-Benz Trucks voor het bouwtransport blinken uit in robuustheid, betrouwbaarheid en efficiëntie – af fabriek of geconfigureerd door een van onze vele partners en carrosseriebouwers.”

 

Actros L Edition 3: uniek design en maximaal comfort

Zware werkomstandigheden maken deel uit van het dagelijks leven in het bouwtransport. Als het op de voertuigen aankomt, sluit dit echter geenszins het hoogste niveau van comfort, uniek design, individuele stijl en pure emotie uit. Voor wie het graag wat exclusiever wil, heeft Mercedes-Benz Trucks als speciaal model de Actros L Edition 3 op de markt gebracht. Deze slaat óók een goed figuur in bouwplaatsen langs de weg. Zo’n dertig extra interieur- en exterieuruitrustingen geven het model – gelimiteerd tot 400 exemplaren – een uniek karakter. De luxe van de Edition 3 wordt gekenmerkt door een scala aan uitrustingskenmerken. In het stijlvolle interieur zijn dat onder meer het amandelbeige nappalederen dashboard en andere lederapplicaties op de portiergrepen evenals een lederen stuurwiel en lederen stoelen, diverse interieurdelen in carbonlook, het dakluik met sfeerverlichting en optioneel de SoloStar-zithoek met amandelbeige lederen bekleding.

Exterieurhighlights zijn de exclusieve stickers op de zijwand, de ‘rally stripes’ op het front, de zonneklep in wit aluminium met twee extra led-koplampen en het opschrift ‘Edition 3’, de verlichte Mercedes-Benz ster in donkerchroom en het opschrift ‘Actros’ bovenaan de cabine-achterwand. Opvallend in het zijaanzicht zijn de rvs instaptreden. Ook de voor- en achteraskappen zijn van rvs.

Edition 3 is beschikbaar voor alle twee- en drieassige modellen van de nieuwste generatie Actros L met GigaSpace- en BigSpace-cabines met linkse en rechtse besturing. De lak van de cabine kan vrij worden gekozen en aangepast aan de bedrijfskleuren van de klanten; het front van het voertuig is altijd wit aluminium metallic teneinde een ​​hoge herkenningswaarde te garanderen.

 

Derde generatie OM 471 zorgt voor nog meer brandstofefficiëntie, vermogen en dynamiek

Wat de aandrijving betreft is de derde generatie 12,8 liter motor OM 471 leverbaar voor zware trucks sinds oktober 2022 voor de Actros L Edition 3 – zoals in het algemeen het geval was voor alle Actros- en ook Arocs-modellen. De verbeterde motor is voorzien van een groot aantal technische innovaties die consequent gericht zijn op het verlagen van TCO (Total Cost of Ownership) met betrekking tot zuinig rijden, lagere CO2-emissies, lagere bedrijfskosten en een hoger rendement, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, de voertuigdynamiek of het rijcomfort.

Een van de belangrijkste hefbomen voor het verhogen van de brandstofefficiëntie in moderne dieselmotoren is optimalisering van de turbo. Met de derde generatie OM 471 heeft Mercedes-Benz Trucks twee nieuwe turbo’s geïntroduceerd die exact zijn afgestemd op de uiteenlopende behoeften van klanten. De geplande variant voor het internationaal transport is gericht op een zo laag mogelijk brandstofverbruik. In combinatie met de geoptimaliseerde uitlaatgasnabehandeling zorgt deze turbo voor een brandstofbesparing tot 4 procent in vergelijking met de vorige generatie. De tweede turbovariant is ontworpen voor hoge prestaties en een hoog motorremvermogen, wat ideaal is voor gebruik in het zwaartransport en bouwtransport. Een andere highlight van de derde generatie OM 471 is het uitgebreide Top Torque-programma in de versies met 450 en 480 pk, dat meer vermogen levert precies wanneer dat echt nodig is.

Voor nog meer rijdynamiek heeft Mercedes-Benz Trucks ook de aandrijflijn onder de loep genomen: de nieuwe geautomatiseerde transmissieregeling PowerShift Advanced maakt sneller en soepeler wegrijden en accelereren in veel situaties mogelijk dankzij een nauwkeurige versnellingskeuze. De parametrering van het gaspedaal werd eveneens verder geoptimaliseerd: verhoogde gevoeligheid in de onderste pedaalslag maakt aanzienlijk gevoeliger manoeuvreren mogelijk, terwijl de directe responstijd in de bovenste pedaalslag resulteert in een verhoogde dynamiek bij hoge belastingseisen. Het maakt het ook gemakkelijker om rotondes te nemen.

De nieuwe aandrijflijn is leverbaar voor alle zware trucks van Mercedes-Benz: van de Actros, Actros F tot de Actros L en de Arocs. Naast de OM 471 zal PowerShift Advanced vanaf april 2023 ook leverbaar zijn voor de OM 470- en OM 473-motoren, evenals de OM 936 en G 140 – dat wil zeggen voor alle truckmotoren van Mercedes-Benz Trucks.

 

Bedoeld voor het zware werk

Voor Actros- en Arocs-trucks die voornamelijk op de weg rijden maar soms ook worden ingezet in moeilijk terrein zoals bouwplaatsen en steengroeven, maakt de inschakelbare voorwielaandrijving Hydraulic Auxiliary Drive (HAD) het werk veel gemakkelijker. HAD werkt tot een snelheid van 30 km/h en verhoogt de tractie in veeleisende situaties, bijvoorbeeld bij het nemen van een helling op een gladde weg.

De turboretarderkoppeling (TRK) is een baanbrekende specialiteit voor het zware werk en ideaal voor zwaartransport. Als een combinatie van hydraulische startkoppeling en retarder in één gemeenschappelijk onderdeel, maakt het nauwkeurig optrekken en manoeuvreren mogelijk, zelfs bij lage snelheden en zware belading – en dat alles ‘slijtagevrij’ in vergelijking met een conventionele koppeling. Beide functies zijn ook leverbaar voor de Actros L Edition 3 die op bauma wordt getoond.

 

Less is more: de tweede generatie MirrorCam met kortere camera-armen

Omdat bouwplaatsen vaak overvol zijn, is naast alle veiligheidsassistentiesystemen die in Mercedes-Benz trucks zijn geïnstalleerd, één functie bijzonder effectief gebleken: de MirrorCam (in plaats van de conventionele hoofd- en groothoekspiegels). De tweede generatie van het spiegelcamerasysteem is sinds april 2022 in gebruik. Dit biedt de chauffeur nog betere ondersteuning in veel verkeerssituaties dankzij de 10 cm kortere camera-armen aan elke kant en nieuwe beeldparameters. Een van de voordelen van het inkorten van de camera-armen is dat chauffeurs makkelijker in een rechte lijn achteruit kunnen rijden in vergelijking met de eerste generatie. Dit komt vooral doordat het perspectief van MirrorCam nu nog meer lijkt op dat van conventionele buitenspiegels.

Bovendien hebben de engineers van Mercedes-Benz Trucks de’ tone mapping’ verder geoptimaliseerd. Tone mapping is een proces waarbij een afbeelding zodanig wordt aangepast dat een groot aantal tonen correct op een medium wordt weergegeven – wat vooral tot uiting komt in een verbeterde contrastweergave. De evolutie op het gebied van kleur- en helderheidsaanpassing van het op zich al heldere camerasysteem betekent dat de displays nu nauwkeuriger het voor de rijsituatie relevante gebied nóg nauwkeuriger weergeven, vooral onder kritieke lichtomstandigheden.

 

Nieuwe vooras voor de Arocs, interactieve Multimedia Cockpit en led-koplampen

Op bauma 2022 toont Mercedes-Benz Trucks vele andere uitrustingen die het werken op bouwplaatsen nóg efficiënter maken. Om de Arocs nog flexibeler te maken, is er bijvoorbeeld een nieuwe vooras met 10 ton aslast ontwikkeld. Hierdoor is het onder andere mogelijk om grotere kranen en apparaten te monteren.

De interactieve Multimedia Cockpit die in de Actros en Arocs is geïnstalleerd, met zijn twee kleurendisplays als het hart van de human machine interface (HMI), blijkt ook zeer nuttig in het dagelijks werk. Als de aanbouw of opbouw in bedrijf is, wordt dit via controlelampjes op het primaire display getoond. Bovendien kunnen pop-upvensters de chauffeur waarschuwen en kunnen tot tien meldingen worden geconfigureerd. Het tweede display biedt – voor de comfortabele integratie van opbouwfuncties die niet veiligheidsrelevant zijn – plaats aan acht individueel selecteerbare virtuele schakelaars, bijvoorbeeld voor de wissellaadbak.

De nieuwe led-koplampen geven de Arocs en Actros-distributietrucks een nog modernere en uniekere uitstraling. Optioneel zijn ook full-led-koplampen leverbaar, wat nog meer veiligheid met name in het donker biedt. In vergelijking met xenonkoplampen hebben led-koplampen een hogere lichtsterkte en een zeer goede verlichting van de weg. Er is ook een economisch aspect: in vergelijking met conventionele halogeenlampen zijn led-koplampen onderhoudsvriendelijker, energiezuiniger en hebben ze een langere levensduur. De led-koplampen zijn ook leverbaar met steenslagbescherming en voor voertuigen met stalen vering.

 

Mercedes-Benz Complete en Mercedes-Benz Select: servicekosten onder controle

Hoge voertuigbeschikbaarheid, weinig stilstand en voorspelbare kosten zijn cruciale succesfactoren voor elk transportbedrijf. Ze verdienen immers alleen geld als hun voertuigen op de weg zijn. Dat geldt in het bijzonder ook voor het bouwtransport. Om ongeplande werkplaatsbezoeken en onnodige kosten voor onderhoud & reparatie zoveel mogelijk te voorkomen, doen steeds meer klanten een beroep op servicecontracten zoals Mercedes-Benz Complete. Het uitgebreide servicepakket omvat alle werkplaatswerkzaamheden, inclusief slijtagedelen van het onderstel, evenals het vervangen van eenheden als gevolg van slijtage, van de coördinatie van afspraken tot de controle van facturen tegen vaste maandtarieven. Mercedes-Benz Select richt zich op bijzonder prijsgevoelige klanten en vult het reparatiecontract voor de aandrijflijn (Mercedes-Benz Extend) aan met de onderhoudsservice.

 

Mercedes-Benz Uptime: intelligent netwerk voor nog efficiënter voertuiggebruik

Een integraal onderdeel van Mercedes-Benz Complete en Select is Mercedes-Benz Uptime, de service voor het duurzaam verhogen van de voertuigbeschikbaarheid. Het intelligente systeem registreert de relevante voertuiggegevens – van de bandenspanning tot de motor. Mercedes-Benz Uptime ondersteunt vrijwel alle diagnoseprocedures voor voorspelbare storingen volledig automatisch en op afstand. Na gegevensverzameling in de truck stuurt het systeem binnen gemiddeld 240 seconden specifieke aanbevelingen voor actie naar de klant en naar de Mercedes-Benz werkplaats. Door het voertuig, de Mercedes-Benz Service en het transportbedrijf aan elkaar te koppelen, kunnen werkplaatsbezoeken voor verwachte en onverwachte incidenten zoals pech en gestrande voertuigen worden verminderd.

 

My TruckPoint: nieuw digitaal klantenportal voor 360° wagenparkbeheer

Met het nieuwe klantenportal speelt Mercedes-Benz Trucks in op de wens van veel klanten om wagenparkbeheer nog eenvoudiger te maken, zodat ze meer tijd hebben voor de dagelijkse business. Na registratie op mytruckpoint.mercedes-benz-trucks.com worden klantgegevens over bijvoorbeeld voertuigen en contracten automatisch geüpload naar de portal. Klanten hebben ook de mogelijkheid om hun gegevens zelfstandig online te onderhouden. De volledig gedigitaliseerde werkplek biedt klanten een 360°-overzicht van relevante informatie, documenten en processen – en dat allemaal met één toegang.

Naast een overzicht van het wagenpark, inclusief gedetailleerde voertuiggegevens, biedt de tool, die gratis is voor klanten van Mercedes-Benz Trucks, ook uitgebreide informatie over servicecontracten, waaronder Mercedes-Benz Uptime- en Fleetboard-contracten, inclusief informatie over begin- en einddata, contractvoorwaarden en huidige kilometerstand. Klanten hebben ook de mogelijkheid om handmatig voertuigen van andere merken toe te voegen.

 

TruckLive: connected vanaf de eerste seconde

Het nieuwe klantenportal geeft ook toegang tot TruckLive, de gratis toegang tot de digitale servicewereld van Mercedes-Benz Trucks. De nieuwe digitale service is vanaf oktober 2022 in geselecteerde Europese landen beschikbaar en kan worden verkregen door een TruckLive-contract af te sluiten. TruckLive start met twee modules: onderhoudsmanagement en actuele verkeersgegevens (Live Traffic). De onderhoudsmanagementmodule biedt transparantie over het onderhoud aan de truck en geselecteerde informatie over de conditie van het voertuig. Het verbindt klanten met Mercedes-Benz Service om voertuiggegevens beschikbaar te maken voor onderhoudsplanning en om onderhoud te vergemakkelijken. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om bepaalde onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met Live Traffic kunnen up-to-date verkeersgegevens worden gebruikt om reistijden te verkorten en aankomsttijden nauwkeuriger te plannen. Verdere onderdelen worden al gepland.

Het cloudgebaseerde Fleetboard-portal, dat intuïtief in gebruik is en een modern design heeft, is een doorontwikkeling van de beproefde telematica-oplossing. Het integratieve platform maakt het voor klanten gemakkelijker om gegevens over hun wagenpark te bekijken en biedt tegelijkertijd toegang tot een breed scala aan digitale oplossingen.

 

Unimog: efficiënte werkmachine voor de aanleg van bermen

Tot slot presenteert Mercedes-Benz Trucks op bauma 2022 niet alleen zware trucks maar ook speciale voertuigen zoals de Unimog-werktuigdrager, waar veel vraag naar is in de bouwbranche. De grote kracht van de Unimog ligt in het feit dat klanten met slechts één voertuig compleet verschillende taken met maximale efficiëntie ‘in één keer’ kunnen uitvoeren.

In samenwerking met vele gekwalificeerde werktuigpartners worden individuele systeemoplossingen gebouwd die de bezettingsgraad en productiviteit van het wagenpark verhogen. De getoonde Unimog U 435 (354 pk/260 kW) met hefinrichting en kieplaadbak bevat uitrustingen van AS Baugeräte. Aan de voorzijde is een BA 150 bermmaker gemonteerd, aan de achterkant een PV 5000H bermverdichter en een straatveegmachine. Tussen de assen bevindt zich een graszaaimachine. Tot vier onafhankelijke hydraulische systemen in de Unimog bieden krachtreserves voor de aandrijving en bediening van de aanbouwen. De open-view cabine met zijn korte front-end afmetingen biedt een geweldig zicht op het werkgebied, wat tegelijkertijd de veiligheid kan verhogen.

Een andere highlight van de Unimog-werktuigdrager is het EasyDrive-systeem: het combineert de voordelen van de geautomatiseerde handgeschakelde transmissie voor snelheden tot 89 km/h met de hydrostatische tractieaandrijving voor traploos rijden en werken in het snelheidsbereik tot 50 km/h. Voordeel: de werksnelheid kan onafhankelijk van het motortoerental traploos worden aangepast en gehandhaafd met behulp van de cruisecontrolfunctie. Tegelijkertijd kan de Unimog ook worden gestart en gekeerd zonder slijtage aan de koppeling. Een doorslaggevend voordeel af fabriek: Vario Pilot, de verwisselbare links-rechtsbesturing.

In de Unimog zet de volledig gesynchroniseerde elektro-pneumatische handgeschakelde transmissie het vermogen van de onderhoudsvriendelijke, zuinige, soepel lopende en koppelrijke Euro VIe-motoren om in aandrijving. De gesynchroniseerde Electronic Quick Reverse-omkeergroep maakt het makkelijker om snel van richting te veranderen.